Lääne Elu paberleht teisipäeval, 9. detsembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20141209

Euroraha peale tuleb koolide vahel kõva konkurents

Koolivõrgu korrastamiseks mõeldud eurorahast, 109 miljonist eurost, tahaksid läänlased saada kümnendiku,13 miljonit, millest kõigi koolide kordategemiseks ei jagu. Peaaegu kindlad saajad on Haapsalu põhikool ja Taebla kool, linnaalgkool võib, aga ei pruugi raha saada. Uuemõisa põhikooli rajamiseks tuleb Ridalal mujalt raha otsida.

Endine piirivalvur süüdistab siseministrit valetamises

Erukolonel ja endine piirivalvekolledži direktor Uno Kaskpeit ütleb piirivalveteemalises arvamusloos, et minister Hanno Pevkur on rääkides "tegelikkusest" idapiiril jõudnud otseste valedeni. Kaskepit on ka seda meelt, et praegu on meie merepiir kordi rohkem „võsastunud” kui maismaal ning seda „teenuse sisseostmise” või „ametnike ristkasutusega” puhtaks ei roogi.

Suuremad kruusateed saavad tolmuvabaks

Läänemaal paranevad sõidutingimused aastaks 2020 ligemale sajal kilomeetril, näeb ette maanteeameti teehoiukava aastaiks 2014–2020. Teehoiukavas Läänemaale uute teede ehitamist siiski kavas ei ole ja Haapsalu ümbersõiduteest enam ei räägita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurb
9 aastat tagasi

muud ei ole kui üks euroraha jutt….ainult ootame,millal see meile tuleb.Kas keegi mõtleb ka selleel,et see kord otsa saab ja me peaks selleks ajaks ikka kindlalt jalul olema.Praegu tundub,et ilma eurorahata ei suuda me ise absoluutselt mitte midagi korda teha.

Koolijüts
9 aastat tagasi

Mis puutub koolide raha jagamisse, siis riiklikult võttes on Läänemaa suhtes kõik enam-vähem. Ridala põhikooli suhtes on nii ja naa, pole sellest katki midagi ja jäävad käima Haapsalusse edasi. Mis puutub aga linna algkooli, siis tuleb meelde see ütelus, et pole mõtet laskmata karunahka jagada. Aga just nii käitusid nii reformi- kui ka keskerakond, kui eelmiste kohalikke valimiste aegu osteti hääli lubadusega algkool ära remontida. Kulla mehed, mille pealt tulid need teie lubadused? Meest sõnast, härga sarvest, on ka selline ütelus ja olge nüüd mehed ja hakake tööle ning näidake, et te lubadused ei olnud õhust võetud. Seda enam, et… Loe rohkem »

vestja
9 aastat tagasi

Minu meelest on linnavalitsusse üks aselinnapea sellel eesmärgil tööle võetud,et koolid oma vajaliku raha kätte saaks ja remonditud oleks.

läänlane
9 aastat tagasi

Piinlik lugeda.