Haapsalu linn loosib uute elanike vahel välja suure teleri

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

piiskopilinnus

1. novembri 2014 seisuga on Haapsalus elanikke 10 653. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linnavalitsus alustab 15. novembril 31. detsembrini kestva uue kodaniku kampaaniaga.

Kampaanias osalevad sel perioodil end linna sisse kirjutanud inimesed, kes on Haapsalu elanikeregistris ka 5. jaanuari 2015 seisuga.

Tänavu loositakse uute haapsallaste vahel välja 42" LED teler, Haapsalu veekeskuse 10 korra külastuskaardid ja Karin Pauluse raamat “Jalutaja teejuht. Haapsalu”.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse sõnul läheb loosi 1 teler, kuid teiste auhindade arv on veel täpsustamisel.

"Kampaania mõte on selles, et inimestele meelde tuletada, kui oluline on omada sissekirjutust. Linna võiksid [end] sisse kirjutada kõik, kes tunnevad end haapsallastena," ütles Parbus.

Eelmisel aastal toimus kodaniku kampaania 2.-23. detsembrini. Selle aja jooksul registreeris end Haapsalu elanikuks 44 inimest.

"Siis loosisime välja kaks 276eurost rahalist auhinda mis olid võrdsed aastase Tallinna ühistranspordi kasutamise piletiga," ütles Parbus.

 

Haapsalu arvudes:

1. novembri 2014 seisuga on Haapsalus elanikke 10 653 ning Haapsalu pindala on 10,6 km2

Keskmiselt on iga elaniku kohta Haapsalus:

89 m2 tänavamaad (transpordimaa)

191 m2 elamumaad

489 m2 üldkasutatavat maad (pargid, metsad, haljasalad)

36 m2 ärimaad

56 m2 tootmismaad

Allikas: Haapsalu linnavalitsus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
njah
9 aastat tagasi

Sissekirjutus ja elukoht ei ole nüüd küll väga seotud …

Andres- ja Säga`le
9 aastat tagasi

1. novembri 2014 seisuga on Haapsalus elanikke 10 653 – nad on maksumaksjad, S. O. FAKT- ärge plähmige!
flank- VÄGA HEA ! – pole midagi lisada!

Andres
9 aastat tagasi

reaalne elanike arv on 9000 juba praegu…

Säga
9 aastat tagasi
Reply to  Andres

Ah mine nüüd oma prognoosiga. Reaalset ei tea keegi aga korterite ja majade täitumuse järgi võib ikkagi väita, et Haapsalus on peaaegu kogu elamispind asustatud. On küll palju mahajäetud maju seal Sadama tänava kandis ja need on seal juba aastaid tühjad.
Kui 90-ndate algul elas linnas 15600 elanikku, kellest vene sõjaväelasi oli juba mitu tuhat ja muulasi oli linnas 40%, siis praegu võib reaalselt ikkagi linnas elada 12 tuhat pluss Paralepa ja Uuemõisa kokku 2-3 tuhat.
Vaadake millised ummikud on linnas tööpäeva lõpus.

flank
9 aastat tagasi

Sorry aga selle idee väljamõtlejad on idikad. Kui inimene teenib ametlikult tulu ja lisaks registreerib end omavalitsusüksuse elanikuks, siis jätab ta juba poole aastaga linnakassase selle teleka raha. Tehke midagi normaalset, mitte ärge mõnitage inimest. Makske nt. Tallinnas tööl käiva ja Haapsalusse registreerunud inimese pealinna ühistranspordikulud kinni, olete juba plussis ja tekiks win-win olukord. Krt ma oleks sellises situatsioonis, et kas end linna sisse kirjutada või mitte, siis mingisuguse telekaloterii peale hääletaks kindlalt jalgadega.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  flank

Idikad muidugi aga saavad korraks pildile. Sukles ja Karilaid, ma mõtlen. Paras aeg oleks algatada ennustusvõistlus – millal kukub Haapsalu elanike alla alla 10’000 – kes pakub täpsemalt. Ühtlasi võiks selle tähtsa sündmuse puhul algatada korjanduse Suklese ja Karilaiu paarisskulptuuri püstitamiseks.

sipsik
9 aastat tagasi

Kulude kokkuhoiuks tahetakse lasteaedadesse vedada termostoitu, ent linnaisad annavad linna ja maksumaksja raha eest telekaid. Velkam tu estonja!

Kodanik
9 aastat tagasi

Ausõna, millise debiilsusega jälle tegeletakse. Parandataks siis kohalike elu või loosiks nende vahel midagi välja, et nad on lojaalsed kodulinnale?

qwerty
9 aastat tagasi

Ma just kirjutasin end Lääne-Nigula valda Haapsalust, sest nad loosivad ipad mini välja, tea kas peaks nüüd tagasi kirjutama? 😀 😀 😀 ohjumal küll….

kasud sees
9 aastat tagasi
Reply to  qwerty

Ikka, ikka! Vaata kui suur telekas on ja kui väikese asja Lääne-Nigulast saad!

qwerty
9 aastat tagasi
Reply to  kasud sees

just just

ekspert
9 aastat tagasi

Idiootsus kuubis!