Laevakompanii kostitab homme reisijaid aastapäevakringliga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hiiumaa 050Parvlaev Kõrgelaid Sõru sadamas. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal täitub 20 aastat saarterahva n-ö isetehtud parvlaevaliikluse algusest Väinamerel. Ümara tähtpäeva puhul pakutakse Väinamere laevadel homme hommikustel reisidel kringlit, tähistamaks koos reisijatega seda olulist teetähist saarlaste meresõidu ajaloos, kirjutab Saarte Hääl.

“20 aastat tagasi alustas noor ja uljas saaremaine ettevõte Saaremaa Laevakompanii (SLK) ise parvlaevaliikluse korraldamist, seni oli seda teinud riigi aktsiaselts Eesti Merelaevandus,” ütles SLK juhatuse liige Anu Hiiuväin.

Laevaühenduse kasvamine 20 aasta jooksul on Hiiuväina sõnul olnud muljetavaldav. “Nii lühikese ajaga teha läbi selline muutus on olnud ilus ja valus ühtaegu,” leidis ta. “Rõõmsad ja elevil reisijad on parvlaevaliikluse uus kaubamärk aastast 2010.”

Hiiuväin meenutas, et 1994. aasta 30. septembril sõlmiti esimene avaliku liiniveo leping SLK ja äsja asutatud riigiettevõtte Saarte Liinid vahel, mille kohaselt alustati koos juba sama aasta 1. oktoobrist parvlaevaliikluse korraldamist.

Parvlaevaliikluse ülevõtmise algus saarlaste poolt ja reisilaeva Estonia hukkumine sattusid täpselt ühele ajale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments