Holsmer: kõiki praame ei pea ehitama üks laevatootja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rohuküla sadam

Laevasaba Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Tallinna Sadama nõukogu kinnitas, et ettevõte osaleb saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse operaatorhankel. Nõukogu esimees Remo Holsmer ütles, et 2016. aasta novembriks on võimalik neli uut praami saada, sest kõiki parvlaevu ei pea ehitama üks laevatootja, teatas ERRi uudisteportaal.

Majanduse- ja kommunikatsiooniministeeriumi kavandatava operaatorhanke üks tingimustest on see, et 2016. aastaks oleks hanke võitjal olemas neli parvlaeva, mida Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu laevaliinidele sõitma panna, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Praegu on laevad olemas vaid Vjatšeslav Leedo AS Saaremaa Laevakompaniil. Täna aga kinnitas Tallinna Sadama nõukogu saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse operaatorhankel osalemise.

Samuti andis nõukogu juhatusele suunised vajalike parvlaevade soetamiseks või ehitamiseks.

"Me ei sea üht ega teistpidi piire. Kui me leiame tõesti turult üle maailma juba olemasolevad parvlaevad, mis sobivad Eestisse, siis oleme valmis need ostma, aga teistpidi meie hange näeb ette ka parvlaevade soetamist. Senised indikatsioonid ehitajatega näitavad seda, et opereerimisperioodi alguseks 2016. aasta novembris on võimalik ka laevad valmis ehitada," rääkis Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments