Kodukant Läänemaa tegevjuhi konkurss nurjus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rein Kruusmaa juhib eilsest Kodukant Läänemaa juhatust. Foto Arvo Tarmula
Rein Kruusmaa juhib eilsest Kodukant Läänemaa juhatust. Foto Arvo Tarmula

Eile esimest koosolekut pidanud Kodukant Läänemaa uus juhatus otsustas organisatsiooni tegevjuhi konkursi nurjunuks kuulutada.

„Olukord tegevjuhi töölevõtmise osas on segane, sest pole teada, kas peame eelmise juhi tööle ennistama,” ütles eile Kodukant Läänemaa juhatuse esimeheks valitud Rein Kruusmaa.

Kodukant Läänemaa eelmine juhatus otsustas 17. märtsil ootamatult lõpetada töölepingu senise tegevjuhi Ene Sarapuuga. Sarapuu on oma vallandamise vaidlustanud töövaidluskomisjonis.

Lääne Elu andmeil kandideeris konkursil Kodukandi tegevjuhiks kaks inimest, nende hulgas ka Ene Sarapuu.

Eile esimest korda koos istunud Kodukant Läänemaa uus üheksaliikmeline juhatus valis oma esimeheks Rein Kruusmaa. Kodukandi juhatuse esimehe kohale oli kaks kandidaati, kuid Merle Mäesalu taandas end suurele töökoormusele viidates.

Rein Kruusmaa on kolm aastat juhtinud Kodukant Läänemaa revisjonikomisjoni, kes ka juhtuse töö luubi alla võtnud. „Eks nüüd natuke keeruline on, sest olen ise lati sednud, ega tohi hakata alt läbi ronima,” ütles uus juhatuse esimees.

Kruusmaa hindas esimest korda uues kosseisus kogunenud juhatust entusiastlikuks ja töövõimeliseks. Peaülesandeks peab ta praegu Kodukant Läänemaa 2014.–2020. aasta strateegia eelnõu valmis saamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mikk
10 aastat tagasi

Mis need omavalitsused siia puutuvad, Kodukandi juhatuse moodustavad valdavalt ikka MTÜde esindajad.

peetrus
10 aastat tagasi
Reply to  Mikk

MTÜd ja eraisikud aeti sealt juba ammu aega tagasi minema. Osad taandanasid ennast ise sest eratöö kõrvalt ei jaksa nende vanaemadega maadlemas käia seal. Omavalitsustele tagab see parema võimumonopoli. Samas pidi kunagi see KOVde kaasaminetagama kodukandi parema rahastuse aga viis tegelikult selleni et kodukandist kujunes valdade kartell ja kodanikeühendused pandi võimalikult lühikese ketti otsa kodukandi kerjusteks. Nii et kes maksab see tellib musika. Aga kui vaadata mida see kodukant teinud on siis läänemaa ääremaastunine on ju jätkunud ja meelde tuleb vaid Aavikuemanda grematooriumi ehitamine ja Suuremeene memoriaali rajamine risti rappa koos lennuväljaga.

Uskumatu
10 aastat tagasi

Et need omavalitsejad ka ei õpi. Prauhh lahti ja siis eks näis 🙂

Usutav
10 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu

Paraku nii nad käituvad.