Saaremaal tahavad kolm valda leivad ühte kappi panna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saaremaa omavalitsused.
Saaremaa omavalitsused.
Kärla, Kaarma ja Lümanda vald Saaremaal loodavad ühineda juba järgmiseks aastaks, selgus eile toimunud esimestel ühinemisläbirääkimistel. Et uuele ühisvallale nimi leida, otsustati korraldada konkurss, kirjutas Saarte Hääl.

Kaarma vallamajas eile kohtunud kolme valla juhid panid esmalt paika ühinemisläbirääkimiste ajakava.

“Tänasest läheb kogu asi edasi kokkulepitud ajakava alusel, mis on küll üsna tihe ja mis omakorda tähendab tihket tööd,” ütles Saarte Häälele Kärla vallavanem Tiina Luks. Volikogude otsuste tegemiseni ühinemise kohta jäeti üsna napid kolm ja pool kuud. Selle aja sisse peaksid mahtuma nii erinevate töörühmade kokkusaamised kui ka rahvahääletus, mida nõuab seadus. Seejärel peavad volikogud tegema ühinemisotsuse.

“Sellisel juhul toimuksid ühendvalla volikogu valimised selle aasta lõpus. Oleme võtnud eesmärgiks hoida kogu protsessil tempo peal, et mitte venima jääda,” selgitas Luks. Kui kõik õnnestub, oleks 1. jaanuaril 2015 Saare maakonnas 16 omavalitsuse asemel 14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments