Lääne Elu paberleht 4. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20140306
Esmaspäeval algas Ristil rohkem kui pool miljonit eurot maksev külakeskuse rajamine, mis toob elu liiga suureks jäänud koolimaja uude ossa. Külakeskuse ehitus on ühtlasi ka Lääne-Nigula valla esimene suur investeering.

Haapsalu linn sai pühakodade programmist 32 800 eurot, et hakata remontima toomkiriku katusekonstruktsiooni. Saadud toetus on taotletud summast enam kui poole väiksem, kuid linnust haldava sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa muuseumid juhi Anton Pärna sõnul piisab sellest töödega alustamiseks.

Europarlamendi saadik ja Rahva Ühtsuse Erakonna algataja Kristiina Ojuland reklaamib uut parteid maakonnalehtedes europarlamendi raha eest.

Lääne–Nigula vallavalitsus peab analüüsima valla sümboolikakonkursi seaduslikkust, aga arutelu, kas komisjoni valitud kavand on parim või mida arvab võidutööst vallarahvas, ei ole olnud.

Pühapäeval 5-aastaseks saanud Haapsalu kabeklubi eestvedaja Kalev Randlaine peab sportlikest tulemustest tähtsamaks seda, et kabeharidust on suudetud anda mitmes Haapsalu koolis sadadele lastele.

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane 17aastane Olari Nebokat võistleb järjest edukamalt täiskasvanute boolinguturniiridel ja saavutas hiljuti Tallinna lahtistel meistrivõistlustel teise koha.

Lõuna-Läänemaal kodulähedasel merejääl harjutav Jüri Saatmäe tuli laupäeval Peipsi järve jääl peetud uisumaratonil 127 võistleja seas 4. kohale. Mees on uisupisikusse nakatanud ka oma poja ja tütre. 9.aastane peretütar oli Kulla Saatmäe oli võistluste noorim osaleja ja sai klassis N–16 3. koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ristilt
10 aastat tagasi

Kruusmaa jutt on puhas vale, teda ei olnud sel ajal Ristil olemaski, kui Neeme Suur ja tollane vallameeskond tegi otsustavaid otsuseid, et koolist saab Multifunktsionaalne keskus, tol ajal sai tellitud ka projektid ja kõik muu. Kruusmaa oli vaid tööriist kes pidi ellu viima arenguplaane. Kui oleks Kruusmaa utoopilised plaanid ellu viidud, oleks Risti vanast pritsumajast saanud noortekeskus, suurte püsikuludega. Ootame endiselt suurt arengut- Hispaania küla ehk golfikeskust 2015 pidi valmis saama, koos oma 700 elamispinnaga 🙂