Haapsalus algasid ülikalli filmi võtted

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Filmis mängib peaosa, Endel Nelist Märt Avandi, kes eile pidas oma sünnipäeva. Foto: Arvo Tarmula
Filmis mängib peaosa, Endel Nelist Märt Avandi, kes eile pidas oma sünnipäeva. Foto: Arvo Tarmula

Endele Nelise elust inspireeritud mängufilm Vehkleja, mille võtted teisipäeval raudteejaamas algasid, on 1,9 miljoni euro suuruse eelarvega Eesti üks viimaste aastate kalleimaid filme.

Eesti–Saksa–Soome koostööfilmi režissöör on mitmeid preemiaid noppinud Klaus Härö ja operaator samuti tunnustatud Tuomo Hutri.

Haapsalu vehklemiskoolkonnale alusepanijat mängib armastatud näitleja Märt Avandi. Statistidena näeb aga filmis aga suurt hulka Haapsalu inimesi. Teisipäeval filmitud raudteejaamas stseenis tuli neil täita juhuslike rongireisijate osa.

Esimesena filmiti stseeni, kus Nelist mängiv Avandi rongilt maha astub. Perrooni kohal hõljus suitsumasinatega loodud toss ja ringi jalutasid 1950. aastate rõivis inimesed. Kaadrist marssis läbi ka käputäis nõukogude mundris sõdureid.

Režissööri elaval juhendamisel harjutati korduvalt läbi kõigi inimeste liikumine ja alles seejärel alustati võttega. Ühe duubliga asi ei piirdunud.

Et võttemeeskond paljurahvuseline, kõlas perroonil eesti, inglise ja soome keel.

Legendaarse treeneri tütrele Helen Nelis-Naukasele ei meeldi, et Avandi kannab filmis habet. Ta rääkis Lääne Elule, et kui kui filmitegijad temalt küsisid, kas nad võivad Endel Nelise nime filmis kasutada, oli ta sellega nõus.

„Isa oli ilus noor mees, ilma habemeta, kui ta Haapsallu tuli,“ kinnitas tütar. „Ma olen nii vihane – režissöör otsustas, et Avandi ei pidavat muidu rolli välja mängima.“

Nelis-Naukase sõnul olnud Märt Avandi ise nõus habeme maha ajama.

“Vehkleja” võtted kestavad Haapsalus 3. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
cheap chanel replica bags
10 aastat tagasi

beautiful, as described, thanks!
cheap chanel replica bags http://www.thats-live.com/

nike free run 3 rea
10 aastat tagasi

Just a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style .
nike free run 3 rea http://www.adecco.si/news/index.asp?id=61