Šoti päevadel riietatakse linnapea kilti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Urmas Sukles  Foto: Arvo Tarmula
Urmas Sukles Foto: Arvo Tarmula

šoti päevade avaüritusel märtsi alguses riietatakse Haapsalu linnapea Urmas Sukles šoti kilti.

„Tahaks, et linnapea liiguks nende rõivastega kaks päeva ringi, aga ma ei tea, kuidas paljaste põlvedega sel ajal ringi käia on,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi.

Linnapea saab selga eestimustrilisest tartanist rõivad. Sinimustvalge punase ja kuldse triibuga tartani kinkis Eestile Šotimaa suurima kahjuritõrjefirma juht Iain Lawson 2009. aastal.

Eestimustrilist tartani tutvustab Šoti päevade avaüritusel 7. märtsil Haapsalu pitsikeskuses Eesti šoti klubi. Kangast saab kohapeal ka osta.

Tutvustatakse ka šoti rahvarõivaid. Murumäe sõnul jääb šoti päevade ajaks pitsikeskuse akanle šoti rahvarõivais mees– ja naismannekeen.

Reede õhtul näidatakse kultuurikeskuses filmi „Inglite osa”, millele järgneb keili pidu. Murumäe sõnul pakutakse kolmekäigulisel õhtusöögil šoti roogi ja viskit, Tallinnast tuleb esinema keili bänd ja õpetatakse tantse.

Laupäeval jätkuvad kultuuripäevad linnavalitsuse ja Briti saatkonna vahelise curlinguturniiriga Väikesel viigil, pärast saavad curlingus kätt proovida ka soovijad.

Soti kultuuripäevad lõpetab laupäeval rahvalik pidu, kus mängivad Kukerpillid. Murumäe sõnul on Kukerpillidel šoti kava ja nad on varem selleteemalise plaadi välja andnud.

Õhtul kõlab ka torupillimuusika, šoti seltsi tantsijad näitavad šoti seltskonnatantsu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments