Õhus on Ansipi kiire vahetamine Kallase vastu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tänane Eesti Päevaleht väidab, et Reformierakond teatab peagi peaministri Andrus Ansipi vahetusest Siim Kallase vastu.

Ajakirjanik Kärt Anvelti andmeil tahab erakond teha peaministri vahetuse „kiiresti ja vahendeid valimata”. Reedel peetaval juhatuse koosolekul peaks selguma, kas Siim Kallasest saab peaminister lähinädalail või pärast mais peetavaid Euroopa parlamendi valimisi.

Kirjas erakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni liikmeile teatas Kallas valmidusest asuda valitsusjuhi kohale. Kallas toonitas, et teda ei motiveeri mitte 2016. aasta presidendivalimised, vaid 2018. aasta, mil Eesti on Euroopa Liidu eesistujamaa.

„See on võimalus näidata nn vanale Euroopale, kui palju me nendest tegelikult paremad oleme,” kirjutas Kallas erakonnakaaslastele. Tema ambitsioon on olla sel ajal Eesti peaminister.

Kiirustamise ühe põhjusena nimetab Kärt Anvelt kõrgeks läinud sisepinget — erakonnas käib kibe võimuvõitlus. Kallase tulek võtaks neid maha.

Kui Kallas lahkub Brüsselist enne sügisel lõppevat ametiaega, saab tema asendajaks Ansip, kellest saab hiljem ka täisajaga volinik.

Eilne Postimees leiab Ansipi väljavahetamise teemat ja Kallase kirja käsitledes, et Kallas haaras initsiatiivi välisminister Urmas Paeti ees, keda peeti teiseks võimalikuks pretendendiks erakonna esimehe ja peaministri kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah
10 aastat tagasi

Et meil oleks siis Kallase näol ühte mälupuudega inimest etteotsa vaja või? Ma ei saa üldse aru,kuidas võib kaaluda sellise inimese etteotsa upitamist? Tuletagu ennekõike meelde,kuhu miljonid pani ja mida Eesti Panga eesotsas tegi ja siis alles hakkame edasi vaatama.