Andrus Herkel: See meenutab Putini-Medvedevi pidulikku rollivahetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Päevalehe andmeil teatab Reformierakond peagi peaministri vahetusest Siim Kallas tuleb Eestisse ja Andrus Ansip läheb Brüsselisse.

Andres Herkel„Siim Kallase valmisolek saada Reformierakonna esimeheks ja peaministrikandidaadiks on sümpaatne,“ kirjutas Vaba Isamaalise Kodaniku juhtfiguure Andrus Herkel (pildil) oma ajaveebis. „Siiski rikub kõike positiivset viis, kuidas Kallase võimalikku tulekut esitatakse. See on üdini poliittehnoloogiline käik.“ Herkel kirjutas, et talle meenutab see Putini-Medvedevi pidulikku rollivahetust Moskvas mõned aastad tagasi. „Ma ei võrdle Ansipit Putiniga või Kallast Medvedeviga. Sarnasus pole persoonides, vaid selle käigu lavastuses ja siin peegelduvas ülevalt alla juhtimises, mis näitab Eesti erakonnapoliitika hapnemist,“ nentis Herkel.

„Kuna mõni saatuslik vähikäik leidis Eesti demokraatiaga aset just siis, kui Siim Kallas Reformierakonda juhtis, on ta nüüdne hinnang toimunule tähtis. Rääkida tuleks 2001. aastal Reformierakonna poolt nurjatud haldusreformikavast, 2002. aastal tehtud katsest keelata kohalikud valimisliidud ning 2003. aastal otsustatud erakondade rahastamise hüppelisest suurendamisest. Meie praegusele tupikseisule pandi suuresti alus just neil Kallase-aastail,“ kirjutas Andres Herkel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments