Läänemaa keemiaolümpiaadi tulemused olid kahvatud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa keemiaolümpiaadil olid tugevamad põhikoolides õpilased.

Maavalitsuse haridusosakonna nõuniku Mare Terepingi sõnul registeerus olümpiaadile 29 õpilast, kuid osales 21 õpilast, neist vaid neli osales gümnaasiumiastmes.

„Tulemused olid natuke kahvatud, kuid paar-kolm tööd läheb kindlasti vabariiki edasi,” ütles Tereping.

Põhikoolis oli nii 8. kui ka 9. klassi arvestuses võimalik saavutada maksimaalselt 60 punkti.

8. klass
I koht Margus Paaliste 45,5 punkti (Oru kool, õp Margit Kiivit)
II koht Jakob Viiret 40 punkti (Haapsalu põhikool, õp Ülle Rääli)
III koht Anu Vainu 36,5 punkti (Virtsu kool, õp Siivi Jõgi)

9.klassi parim oli Teet Saar Haapsalu põhikoolist 50 punktiga (õp Ülle Rääli), teiste võistlejate tulemused jäid alla 30 punkti.

Gümnaasiastme tulemused jäid alla keskmise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei ytle
10 aastat tagasi

no ega tavalised õpilased, kes pole spetsialiseerunud keemiale, ei peagi igast jama teadma ja oskama. kust kohast nad peaks seda kõike oskama??? keemia tundides ei õpetata ju suurt midagi…ja punktide järgi ei saa ka midagi võtta. äkki oli olümpiaad sel aastal liiga raske ja ka teiste maakondade tulemused on punktiliselt kehvad…

mina
10 aastat tagasi

Mis mõttes kahvatud? Proua Tereping võiks natuke nurga taga häbeneda ning oma maskuliinsest edukultusest lahti saada, siis osataks laste panust paremini hinnata. 4-5 tulemust vabariiki on väljasureva Läänemaa kohta suurepärane tulemus! Kas te olete õpilasi muudest kohustustest sellevõrra vabastanud, et nad olümpiaadidel “mittekahvatuid” tulemusi teeks?