Jüri Ott: apteekidega läheb nagu pangaautomaatidega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jüri Ott

Kullamaal napilt aasta tagasi avatud apteek suleb 1. maist uksed, pidaja põhjendab sulgemisotsust apteekide asutamise piirangu kaotamise ja teravneva konkurentsiga.

Kullamaa vallavanema Jüri Oti (pildil) sõnul annab otsus kaotada apteekide asutamise piirangud maa–apteekidele paraja põntsu.

„Vaatame, mis annab teha. Läbirääkimised käivad,” ütles Ott, kellel siiski ei ei ole sisimas erilist kindlust, et apteek jääb lahti.

„Otsus apteekide asutamise piirangud kaotada on järjekordne kena loosung. Tegelikult on see külade tühjendamise jätkuprogramm,” sõnas Ott.

Ka seni olid apteegiketid maal rohupoodi pidades rohkem sponsori rollis, tegid seda rohkem missioonitundest. Kui kõik läheb puhtalt turu ja äri peale, siis läheb apteekidega, nagu läks pangakontorite ja –automaatidega, sõnas Ott.

Just apteekide asutamise piirangute kaotamisega põhjendas Terve Pere Apteegi OÜ juhataja Kadri Tammepuu otsust Kullamaa apteek kinni panna.

Tammepuu ütles, et seoses sellega peavad apteegipidajad oma äriloogika ümber vaatama, valmistuma turul puhkevaks segaduseks ja kulude hüppeliseks kasvuks.

„See on küll maapiirkonna patsientidele valus löök, aga väikseid maa–apteeke pole mõttekas majanduslikult töös hoida, kui on võimalus avada apteeke linnades, kus käib kordades rohkem rahvast,” lisas Tammepuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
10 aastat tagasi

Arvata võib, et linnas tuleb see raha kindlasti kätte ja rohkemgi. Huvitav, et seda pealinnas ei taibata.

Raul
10 aastat tagasi

Lihtsalt ärimeeste ahnus on see, mis apteegid maal kinni paneb, mitte piirangu kaotamine. See tõde paistab Tammepuu sõnadest välja.

Raulile
10 aastat tagasi
Reply to  Raul

Mis mõttes ärimeeste ahnus? Kui pood oleks kasumis, siis ei pandaks ju kinni vaid aetaks raha ahnelt taskusse. Antud juhul on tegu ketiga, kes kogukäibe huvides hoiaks väikest poodi käigus ka nulli või isegi kerge miinusega. Ju siis ei venita välja.

HRT
10 aastat tagasi

Jah. Ja kui linnades tehakse apteeke hulganisti juurde, siis langeb nende kõigi käive ning kasumid vähenevad. Tagurpidi konkurents on meil lihtsalt.

usun
10 aastat tagasi

et Kullamaal on teokad vallajuhid ja saavad siiski kokkuleppele,et apteek jätkab-kuidas on muidugi küsimus,sest ega majandusküsimuste lahendusteta ei saa

No...
10 aastat tagasi

Kas rumalamat põhjenust saab veel olla kui sellel Tammepuul!