Teisipäeval meisterdatakse lumest hädaabinumbreid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

112

Noarootsi Päästeala noorteringi õpilased kutsuvad teisipäeval Pürksi elanikke lumest hädaabinumbrit meisterdama ning Läänemaa päästekomandode päästjad lähevad külla lähimasse lasteaeda. 11. veebruaril tähistatakse kogu Euroopas hädaabinumbri päeva.

Vaid veerand eurooplastest ning kolmandik Eesti elanikest teab, et 112 on üle-euroopaline hädaabinumber. Häirekeskus kutsub 11. veebruaril avatud uste päevale ning jagab eri paigus teavet 112-le helistamisest, hädaabikõne vastuvõtmisest ja abi saatmisest, teatas häirekeskuse avalike suhete juht Jaana Padrik.

„Inimeste teadlikkus vajab tõstmist just selles võtmes, et 112-lt saab päästjaid, kiirabi ja politseid kutsuda kõikjal Euroopa Liidus,“ ütles häirekeskuse peadirektor Janek Laev, kelle sõnul lihtsustab ühine hädaabinumber kogu Euroopas hädaolukorras kiiresti abi kutsumist. Hädaabinumbrile 112 helistades saab abivajaja kohe ühenduse selle riigi häirekeskusega, kust kõne tehakse.

11. veebruaril kutsuvad Noarootsi Päästeala noorteringi õpilased Pürksi elanikke kell 14.30 – 16 tegema Pürksi keskusesse lumest numbrit 112. “Kavatseme välja tuua ka oma päästeautod, korraldame mänge ja viktoriine. Üritus on avalik ning kõik uudistajad on oodatud,” teatas Noarootsi päästeringi juhendaja Meelis Lusik Lääne Elule.

Läänemaa päästekomandode päästjad lähevad teisipäeval külla lähimasse lasteaeda ning räägivad lastele ja õpetajatele, mida peaks tegema, kui satud õnnetusse (autoõnnetus,  tulekahju, mure tervisega) ja kuidas helistada hädaabinumbril. Lapsi aitavad lumest 112 tegemisel päästjad.

Lumest hädaabinumbrit tegema on oodatud ka koolid, noorteringid, pered. Häirekeskus palub lumest 112 tegemise pildid saata e-postile lumest112@112.ee, pildid pannakse üles Häirekeskuse facebooki www.facebook.com/hairekeskus. „Häirekeskus premeerib parimaid!” ärgitas Jaana Padrik numbrimeisterdamisel osalema.

Numbrilt 112 saab õnnetusjuhtumi korral päästjaid, politseid või kiirabi kutsuda kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls boots
10 aastat tagasi

Very informative article.Much thanks again. Want more.

giay nam cong so
10 aastat tagasi

I value the blog article. Great.

DMV Virginia Traffic Sign
10 aastat tagasi

Say, you got a nice blog article.Thanks Again. Awesome.

comeaumentarelamassamuscolare.weebly.com
10 aastat tagasi

Enjoyed every bit of your blog post. Cool.

fx range trader review
10 aastat tagasi

Enjoyed every bit of your blog article. Fantastic.

data server case
10 aastat tagasi

Very good blog post. Really Cool.

group medical insurance
10 aastat tagasi

Say, you got a nice blog.Much thanks again. Cool.

trade advisor pro bonus
10 aastat tagasi

I really liked your article.Thanks Again.

Options Mastery
10 aastat tagasi

Im grateful for the blog.Really thank you!

million hits secrets
10 aastat tagasi

Awesome blog.Thanks Again. Cool.