Lääne Elu paberleht 3. detsembril

Madiken

madiken@le.ee

Esmaspäeval avati Haapsalus Kiltsi tee ja Jaama oja sild liikluseks. Kiltsi tee ja Jaama oja silla ehitus läks maksma 394 000 eurot, millest 8000 tuli linnalt ja ülejäänud riigilt. Foto: Arvo Tarmula
Esmaspäeval avati Haapsalus Kiltsi tee ja Jaama oja sild liikluseks. Kiltsi tee ja Jaama oja silla ehitus läks maksma 394 000 eurot, millest 8000 tuli linnalt ja ülejäänud riigilt. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi vallavanemaks sai vormsilane

Noarootsi vallavolikogu valis täna hommikul kuue poolthäälega vallavanemaks vormsilase Triin Lepa. Loe lühiversiooni loost siit.

Ohhoo: laupäeval algas Haapsalust Piibli elektrooniline käsitsi ümberkirjutamine, millega tähistatakse Eesti piibliseltsi 200. aastapäeva. Loe lugu siit.

Võõrad omainimesed

Literaat Peeter Olesk kirjutab, et tal on raske aru saada Sirbiga toimuvast, sest meediaväljaanded sünnivad justkui oma urus ega ole aruandekohustuslikud õigupoolest kellelegi, mis jätab Eesti kultuuri kaitseta.

„Neid asju ei saa arutada turuplatsil ega Lindora laadal, sest nad eeldavad argumenteerimist ning kaasamõtlemisvõimelist kuulajaskonda,” muretseb Olesk Lääne Elu arvamusküljel.

Lugeja küsib: kas töötaja peab oma eksimuse palgast kinni maksma? Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor–jurist Leonid Siniavski.

Ausammas Roman Haavamäele

Haapsalu linnakodanik palub linnavõimudel Roman Haavamäe mälestuseks sammas plaani võtta.

„Lugesin, et plaani on võetud Cyrillus Kreegi ja Ants Laikmaa mälestuse jäädvustamine, aga Kreegil seisab ju võimas sammas viigi ääres ja Laikmaal on terve majamuuseum Taeblas,” kirjutab ta.

Läänemaa tööturult lahkub rohkem inimesi, kui juurde tuleb

Nii nagu kogu Eestis, läheb ka Läänemaal rohkem inimesi pensionile kui noori peale tuleb, kuid Läänemaal on asi räbalam kui riigis keskmiselt, näitas statistikaameti läinud reedel avaldatud piirkondliku arengu kogumik.

Läänemaal on kõige suurem lõhe tööturult lahkujate ja tööturule tulijate vahel Kullamaa vallas — 0,36. See tähendab, et iga saja lahkuja kohta tuleb Kullamaa peale vaid 36 noort töötegijat. Peaaegu niisama halb on olukord Vormsis, Nõval ja Noarootsis.

Ridala valla eelarve võib tulla tänavusest väiksem

Ridala vald peab uuel aastal oma soove kärpima, sest tulud vähenevad ja eelarve võib tulla väiksem.

Lugu saab lugeda siit.

Vormsi vallajuhiks saab tõenäoliselt Tanel Viks

Esmaspäeval kohtus Tanel Viks volikogu liikmetega. Et ta on valimised võitnud valimisliidu Ka Talvel Vormsil kandidaat, saab ta tõenäoliselt volikogu toetuse.

Ühendvalla volikogu kulu jagati kolme vahel

Lääne–Nigula volikogu otsustas reedel, et selle aasta tegevuskulu jagatakse kolme senise valla eelarve vahel.

Volikogu esimehe ja aseesimehe tasu makstakse novembri ja detsembri eest Risti eelarvest, komisjonide esimeeste, aseesimeeste ja liikmete tasud Taebla valla eelarvest ja volikogu liikmete istungitasu Oru valla eelarvest.

„Väikelinna detektiivide” mängufilm on valmis

Haapsalus esilinastub 14. detsembril mängufilm „Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus”, mis on üle seitsme aasta esimene lastele mõeldud Eesti mängufilm.

Detektiivide seiklused jätkuvad kevadel ETV2 ekraanil seriaalis.

Ilmus Haapsalut tutvustav „Jalutaja teejuht”

Sel kuul ilmus Solnessi Arhitektuurikirjastuselt Karin Pauluse raamat „Jalutaja teejuht. Haapsalu”. Raamat on illustreeritud Tõnis Padu fotodega. Loe lugu siit.

Ülla Paras saab koguduse teeneteristi

EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärgi saab tänavu Ülla Paras, teenetemärk antakse üle püha evangelist Johannese päeval 27. detsembril Haapsalu toomkirikus. Loe kommentaarideta lugu samal teemal siit.

Sankt-Peterburgi muusikud esinevad Haapsalu toomkirikus

Sankt-Peterburgi tippmuusikud annavad Haapsalus advendiaja kontserdi, pakkudes kuulamiseks parimat osa 300 aasta tagusest barokkmuusikast. Kontserdist arvab muusikaajakirjanik Priit Kuusk.

Lugu saab lugeda siit.

Sädemete säde — Elvira Ratas

Sel aastal Sädemete sädeme tiitli saanud Elvira Ratas elab küll Kullamaa vallas, kuid tema tegevus abivajajate märkamisel ja toetamisel ulatub kaugelt üle vallapiiride.

Tabiita Misjon peab Martna, Kullamaa, Lääne–Nigula ja Ridala vallas kasutatud riiete ja mööbli müügipunkte, teenitud raha antakse heategevusele. Puudega inimestele, väikese sissetulekuga ja lasterikastele peredele jagatakse tasuta hügieenitarbeid, mööblit, on muretsetud olmeelektroonikat. Lasterikastele peredele jagatakse ka toiduabi.

Lääne Elu annab ülevaate, kes ja miks valiti Läänemaa 2013. aasta sädeinimesteks.

Loe sädeinimestest lühidalt siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments