Piibel kirjutatakse käsitsi arvutisse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Piibli elektrooniline ümberkirjutamine algas laupäeval Haapsalus toomkiriku ristimiskabelis. Foto: erakogu
Piibli elektrooniline ümberkirjutamine algas laupäeval Haapsalus toomkiriku ristimiskabelis. Foto: erakogu

Laupäeval algas Haapsalus Piibli elektrooniline ümberkirjutamine, millega tähistatakse Eesti Piibliseltsi 200. aastapäeva.

Välja on töötatud vastav programm, kirjutada saab neljale elektroonilisele tahvlile. Igaühel tuleb ennast enne identifitseerida kas Facebooki, e–postiaadressi vm kaudu. Teksti annab ette arvuti, aluseks on suur perepiibel.

Varsti saab ka online’is jälgida, kui kaugel on kirjutamine jõudnud, selgitas piibliseltsi esimees, Haapsalu luteri koguduse õpetaja Tiit Salumäe.

Kirjutamine algas Luuka evangeeliumi 1.–3. peatükiga. Esimesena alustasid Haapsalus koosolekut pidanud piibliseltsi nõukogu kolm liiget: esimees Salumäe, aseesimees, siinse baptistikoguduse esimees Eenok Palm ja Tartu ülikooli õppejõud Peeter Roosimaa. Edasi said kirjutada Haapsalu inimesed.

Kirjutamine käis laupäeval kl 12–16 Haapsalu toomkiriku ristimiskabelis.
Kavas on kirjutamisega ühele poole saada tuleva aasta jõuluks, aga kindel see ei ole, sest Inglismaal võttis see neli aastat aega, ütles Salumäe.

Kirjutamine hakkab käima eri paigus, nii nagu tahvlid kuhugi jõuavad. Salumäe ütles, et tahvlid tulevad kindlasti veel ka Läänemaale.

Järgmine suurem kirjutamine tuleb Tallinnas rahvusraamatukogus raamatute suurmüügi ajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pass Road Test in Virginia
10 aastat tagasi

Im thankful for the article post.Really thank you! Cool.

make money online
10 aastat tagasi

Appreciate you sharing, great blog article.Really looking forward to read more.

Misasi on
10 aastat tagasi

“suur perepiibel”? On olemas Suur Piibel (“Looduse” juubeliväljaanne eestikeelse piiblitõlke 200. aastapäeva puhuks) ja teiselt poolt võib perepiibliks olla iga Piibel, mis kodus kasutuses. Korrektne oleks viidata tõlkeversioonile (1739, 1938, 1968 või 1997). Need on nimelt üsna erinevad (kes juhuslikult ei tea) ja valik annab aimu aktsiooni algatajate põhimõtetest.

õhu müümine
10 aastat tagasi

see kõik on saatanast

erinevus rikastab
10 aastat tagasi
Reply to  õhu müümine

See kõik on kuidas kellelegi.