Korvpallivõistluse võitis Haapsalu põhikool

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu põhikooli I ja II võistkond. Foto: Erkki Lass
Haapsalu põhikooli I ja II võistkond. Foto: Erkki Lass

Läänemaa koolispordi liidu 7.–9. klassi poiste korvpalli meistrivõistlustel tuli maakonna meistriks Haapsalu põhikooli I võistkond. Teise koha saavutas Noarootsi gümnaasium ja kolmanda Haapsalu põhikooli II võistkond.

Võitjavõistkonnas mängisid: Denis Liivo (parim mängija), Kert Loik, Karl Robert Konrad, Pent Uustalu, Madis Kääpa, Kristo Simulask, Andres Dobõsev-Proosväli, Kristjan Palmiste, õpetaja Erkki Lass.

Noarootsi gümnaasium: Joosep Vaikre, Reiko Kuulman, Erki Mitman (parim mängija), Sander Kisler, Martin Nugis, Kristjan Rozdestvenski, Ove Leišovnieks, Enrike Urb, õpetaja Silver Schönberg.

Haapsalu põhikool II: Alex Liibert, Sten-Mark Alberg, Jako Kariste, Karel Saarkopli, Hardi-Mikk Meitern, Andre Kaja, Morten Saar, Marko Maisalu (parim mängija), õpetaja Erkki Lass.

Natuke meelehärmi valmistes korraldajale see, et võistlusel osales ainult kaks Läänemaa kooli. Arvatavasti on siin tegemist sellega, et minnakse lihtsama vastupanu teed. Ei tegeleta enam lastele korvpalli õpetamisega, kuna see on suhteliselt tehniline ala ja vajab palju harjutamist. Või on siin mingid muud põhjused. Omal ajal Läänemaale au ja kuulsust toonud Eesti meeste korvpalli meistriliiga KK Haapsalu võistkonnas oli mängijaid Taeblast, Lihulast, Paliverest ja Ridalast. Nüüd ei suudeta koolide võistlusele võistkonda välja panna.

Erkki Lass

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
korvpallur
10 aastat tagasi

No hea lugu. Meelehärmi. Halloo!!! Mida te seal haapsalus teinud olete selleks, et koolid mängima tuleksid. Te peate selle koolispordiliidu asja ikka üle vaatama. Kui käib võistlemas nii vähe koole, tuleb need võistlused lihtsalt kalendrist kustutada, või on see vale. Ei ole kuskil ajakirjanduses märgata, et noortele koraldataks mingeid korvpalliturniire, mäletan, et kunagi Kruusel tegi Virtsus alati noorteturniire, olen isegi seal mängimas käinud. Praegu on aga tihti lugeda sellest, et jalgpallis korraldavad küll kohalikud aktivistid noortele turniire Haapsalus, Paliveres, Lihulas. Isegi Ristil, Virtsus ja väikeses külas Massus. Nagu maakas märkis on korvpall Läänemaal välja surnud, kahju see oli minu esimene… Loe rohkem »

Maakas
10 aastat tagasi

Väga lihtne põhjus, miks koole nii vähe osaleb- korvpall ei ole enam populaarne. Mängitakse teisi mänge- maailma kõige populaarsem mäng jalgpall on nüüd ka Läänemaal sportmäng number üks. Läänemaa koolidevahelistel jalgpallivõistlustel on alati praktiliselt kõik, ka kõige väiksemad koolid esindatud! Kõikide ka maakoolide juures tegutsevad jalgpalli treeningrühmad-spordiringid. Ala number kaks on võrkpall. Kevadel osales Läänemaa koolidevahelistel 4.-6. klasside võrkpallivõistlustel kokku kümme poiste ja tüdrukute võistkonda. 4.-6.klasside kossuvõistlustel osales kaks võistkonda, mullu jäid need osalejate puudusel ära. Ei saa mööda minna ka tõsiasjast, et eeskujud innustavad- jalgpalli mängib Eesti rahvuskoondises RIMO HUNT, võrkpallis on rahvuskoondisse kuulunud ROMET PRIIMÄGI ja koondise kandidaatide… Loe rohkem »

just
10 aastat tagasi

Nõva-Orumaa vennad, praegu maakonna parimad poisid. Kunagi oli Palivere-milline võistkond-Leega ja kes seal olid. Saage aru maal ei ole lapsi. Ja korvpalliosakond siin Haapsalus võiks ise midagi tõsiselt ette võtta, käia koolides tutvustamas, kinkida maakoolidele mõni pall-See oleks ju normaalne. Jalgpallurid ja Võrkpallurid, isegi tennisistid teevad ammu koolidega nii. Muidu jääbki selline tunne, et kõik on ainult meil siin Haapsalus. Kui palju lapsi on praegu koolis Nõval, Paliveres, Virtsus, Martnas-kelle tüdrukud hiilgavalt 20 aastat tagasi mängisid, Kui palju on Ridalas. kas seal toimuvad treeningud, et võistlustele minna peaks olema ikka mingi ettevalmistus. Härrased linnaõpetajad, minge maakooli ja proovige seda ametit… Loe rohkem »

pff
10 aastat tagasi

nõva sama moodi kadunud 😀

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  pff

idi nahhui

türa
9 aastat tagasi
Reply to  pff

idi nahhui

Ain
10 aastat tagasi

Õigus. Lihula Keskkool tuli omal ajal kaks aastat järjest Eesti koolide meistriks just selles vanusegrupis ja Virtsu Põhikool eesti maakoolide Eesti meistriks. Kui aga väikestes koolides pole enam lapsi, siis ei ole sellel meelehärmil mingit mõtet.