Lääne Elu paberleht 21. novembril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vormsilastele südamelähedane põlistee pärast masinatega ülesõitu. Foto: Henry Timusk
Vormsilastele südamelähedane põlistee pärast masinatega ülesõitu. Foto: Henry Timusk

Sadamatülis jäi hammasrataste vahele reservpäästerühm

Mitu aastat kestnud tüli Haapsalu Suur-Holmi sadama ebaseaduslikult paigaldatud kai üle päädis sellega, et teisipäeval hakati kaid eemaldama. Sadama omanik Viktor Siilats peab seda ebaõiglaseks ja otsib abi Euroopa kohtust.

Kai teisaldamine tegi murelikuks Lääne–Eesti vabatahtliku reservpäästerühma, sest nad peavad oma laevale leidma uue sadama. Laev seisis Suur–Holmi sadamas eelmisest suvest. Suur-Holmi sadama omanik AS Evore selle eest raha ei küsinud. Vastupidi, maksis ise talvise küttekulu, mis on saja euro ringis kuus.

Lugu saab lugeda siit.

Maakonna vanim elanik saab 103aastaseks

Lääne maavalitsuse perekonnaseisuregistri järgi maakonna vanim inimene Aili Pere saab reedel 103aastaseks. Sünnipäevalaps on ühtlasi Koluvere hooldekodu üks pikaajalisemaid elanikke — ta kolis Kullamaale täpselt poolsada aastat tagasi, kui hooldekodu esimest korda avati.

Metsaraiuja rikkus väärtusliku metsatee

Vormsilased on nördinud, et mandrilt tulnud metsaraiuja rikkus teadmatusest pärandkultuurilise väärtusega metsatee. Kersleti külast viib läbi metsa Fällerna külla tee, mille vanuseks pakuvad kohalikud vähemalt tuhat aastat.

Raamatukogus tuleb perepäev “Saarelt saarele läbi Läänemaa”

Laupäeval toimuv Haapsalu raamatukogu pikkade traditsioonidega perepäev on seekord pühendatud saarte kultuurile. Korraldaja Marika Matvei sõnul tuli saarte teema mõte kultuuripärandi aastast.

Kuidas töösuhetes mitte petta saada?

Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Meeli Miidla–Vanatalu annab nõu, kuidas töösuhetes mitte petta saada.

Hanilas äratatakse varjusurmast spordiseltsi

Hanila rahvas tahab spordiseltsi varjusurmast üles äratada, kuid esimene katse üldkoosolekut pidada ebaõnnestus kvoorumi puudumise tõttu. Vaatamata sellele peeti valla spordielu elavdamiseks ja spordirahva ühendamiseks läinud laupäeval maha spordiaasta pidulik lõpetamine koos tänukirjade andmise ja Eda–Ines Etti kontserdiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
10 aastat tagasi

Tuhande aasta vanust pärandkultuurilise väärtusega metsateed Vormsil teadaolevalt ei ole. Kindlasti on see tee veel maaomaniku enda maapeal 🙂
Nende poritiipudega tõesti uudisekünnist ei ületa.

Moodne
10 aastat tagasi

raietööstus siis ka saarele jõudnud.Mandril ei ületa see sonkimine enam uudisekünnist-mis parata”tsivilisatsioon”