Eesti Ekspress kiidab Haapsalu kolledži disainiosakonda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Ekspressi lisa EE Kodu kirjutab Tallinnas toimunud disainifestivalist Disainiöö ja kiidab rubriigis “Uus & huvitav” Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogiate ja disaini osakonda (KTD).

Festivali ajal näitasid Eestis disainiharidust andvad õppeasutused Disainielevaatoris oma koolis õpetatavat. EE Kodu nimetab Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži tudengidisaini näituse suurimaks üllatajaks.

Osakonda juhtiv Arvo Pärenson räägib, et KTD on ainulaadse rakendusliku suunitlusega, toetudes pärimuslikule kultuurile. Tooted sünnivad põhimõttel “ideest teostuseni”, ühendades muistse ja moodsa, traditsioonilised ja ajakohased tehnoloogiad, jätkusuutlikkuse ja ettevõtlikkuse.

Pärenson tõdeb, et KTD tugevus on hästi varustatud töökojad, mis loovad tudengitele head eeldused manuaalsete oskuste arendamiseks ja ideede teostamiseks.

Haapsalu kolledži disainihariduse üldisem eesmärk on luua sild disaineri ja tootja vahel, rõhutades regionaalset aspekti. Tugev rõhk on asetatud ka disainerite eriettevalmistusele, loomaks tervisetooteid koostöös kolledži tervisedenduse kompetentsikeskusega Tere.

Pikemas perspektiivis võib just sellisest sotsiaalselt vajaliku ja tundliku teema sidumisest õppeprotsessiga kujuneda koolile omane disainihariduse suund, kirjutab EE Kodu. Juba Disainiöö näitusel oli lustakate ja hoogsate tudengiideede kõrval ka tõsise sotsiaalse närviga liigutav Margarita Eriti diplomitöö “Taktiilne mäng” nägemispuudega lastele, mis pärineks justkui küpsest heaoluühiskonnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments