Nädal tagasi avas Pusku turismitalu suitsukala pakkumiseks Karja tänava ääres müügiputka.
Valgest haagisest saab osta kohapeal kahes ahjus suitsutatud ahvenat, lesta või räime.
“Tegelikult pakume kõiki kalu, mida merelt saab,” ütles müüja ja kala suitsutaja Oliver Loo ning lisas, et kõige meelsamini ostavad inimesed lesta.
Pusku turismitalu omanik Indrek Loo sõnas, et ettevõtmise märksõnadeks võib nimetada käsitööd, traditsioone, Läänemaad ja kala. “Nõukogude ajal asus Pusku aladel Lääne kaluri puhkebaas, nüüd hoiame kalastustraditsioone elus,” sõnas Loo.
Haapsallu toodud kala püütakse Läänemaa vetest. Õhtul välja võetud kala puhastatakse ja soolatakse järgmisel hommikul ning tuuakse Haapsallu, kus paari tunni pärast kuum suitsukala maha müüakse.
Suitsukala saab peatänava äärest iga päev suve lõpuni; kui kala ja sooje ilmu jätkub, siis ka veel septembrikuus. Ka võib müüjaid kohata väliüritustel.
Toimib ikka? Teisipäeval tahass lesta
Paljuvõitu küll aga kes käseb osta- tee ise.
Suitsuahju hind + kulum,küte, tööjõu kulu jne…..
.
– mulle tundub ikkagi odavam teenust osta
kahes ahjus suitsutatud ahven parem,kui ühes ahjus.
Suitsuahven 9.90 €/kg. ??? Paljuvõitu nagu, värske ahven maksab kaluri käest ostes 2 €, tund aega tööd ja 3 kg. on suitsutatud. Poisid küsivad liialt palju.
Sorry, aga selleks sina oledki kassapidaja, aga mitte Pavandu poe omanik.
elame mere ääres aga kala on ikka meeletult kallis…igasugu projekte kirjutatud ja rahasid saadud ja ikka pole kohalikule normaalse hinnaga kala võtta…pole ime,et varsti ka viimased kalurid soome tööle läinud…..siis imestame,kus kõik kalurid on ja mis meie kalandussest saanud on…..
Käisime täna hommikul ostmas ,umbes kell 11. Saime eileõhtust lesta ja ahvenat. Lest oli vist 7.90 kg ja ahven 9.90 {kui ma ei eksi }. Lest on veel natukene lahja , soola tundus parajalt olevat .Ahven oli natukene mage . Aga üldiselt väga hea algatus , jõudu tegijatele!
Läksin ka ommikul kala ostlema aga putka kinni.
kijas ju et sooja ilmaga
Hommikul küll lund maas ei olnud. Või oli…?
Väärt ettevõtmine, soovin edu.
Tore,et tegijaid leidub,hea algatus. Vaevalt ma iga päev kohalikuna jaksaks seda kala osta,aga mõned korrad ikka. Ja otse ahjust tulnud kala ei anna võrrelda krt teab kui kaua ladudes vedelenud kalaga. Edu!
kas keegi hinda ka teab ? näiteks räime või lesta kilohind ?