Juhtkiri: Pool on läind ja pool on alles…

Madiken

madiken@le.ee

Ligi pool Läänemaal sündinuist on kolinud mujale elama. Esimese hooga tekib selle peale tahtmine hakata vanduma ja valitsuse regionaalpoliitikat kiruma. Rahvaloenduse tulemustesse veidi põhjalikumalt süvenedes paistab pilt aga hoopis loomulikum.

Esiteks pole ju tõesti üllatav, et tänapäeva inimene ei ela kogu elu oma sünnipaigas. Teiseks ei ole olukord Läänemaal märkimisväärselt isesugune. Umbes sama palju välja– ja sisserändajaid on ka kõigis teistes väikemaakondades.

Läänlased on esirinnas Tallinna suundujate hulgas, kuid seegi pole midagi ebatavalist. Samamoodi on Tartusse suundujate hulgas esirinnas põlva– ja jõgevamaalased. Suurlinnalähedase piirkonna värk.

Jääb vaid loota, et 13 500 välis–läänlast ei unustaks oma juuri ja oleks sama aktiivsed kui näiteks välis–võrulased Läänemaal: looksid läänlaste klubisid ja miks mitte ka Läänemaa–teemalisi pubisid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kivi kaela ja põhja igatahes
11 aastat tagasi

Jah aga luige Larryl on sellest poogen temale on tähtis ekstreemspordi rada ja Karilaiul ja Suklesel on tähtsam avada rannahooaega.