Lääne Elu paberleht 14. mail

Madiken

madiken@le.ee

Kullamaa 4. klassi tüdrukute lustakad valgustid on tehtud vineerist ja peavad õpetama puurimist, lihvimist ja liimimist. Valgust annavad patareitoitel põlevad silmad. Foto: Arvo Tarmula
Kullamaa 4. klassi tüdrukute lustakad valgustid on tehtud vineerist ja peavad õpetama puurimist, lihvimist ja liimimist. Valgust annavad patareitoitel põlevad silmad. Foto: Arvo Tarmula
Kullamaa 4. klassi tüdrukute lustakad valgustid on tehtud vineerist ja peavad õpetama puurimist, lihvimist ja liimimist. Valgust annavad patareitoitel põlevad silmad. Foto: Arvo Tarmula

Purjespordikool jäi treenerita

Haapsalu purjespordikooli üks asutajaid ja ainus treener Priit Rüütel alustab juunist tööd Pärnu jahtklubis.

Vahepealse kuu jooksul püüab Rüütel Haapsallu uue treeneri leida. Kui see ei õnnestu, tuleb kool kinni panna.

Algas Sviby sadama laiendamine

Möödunud nädalal alustas Saarte Liinid Euroopa regionaalarengu fondist saadud 630 000 euro eest Sviby sadama kai ja pealesõidutee laiendustöid.

Tänavu jätkub raha vaid killustikuga kaetud laienduseks, tulevikus saab sadam kolmerealise sõidutee, kõnnitee ja uue sadamahoone.

Haapsalu tüdruk võitis näitlejapreemia

Haapsalu muusikakooli teatriklassi tüdruk Mai Britt Meriloo pärjati üleriigilisel algklasside teatrifestivalil näitlejapreemiaga.

Omastehooldusest ausalt

President Toomas Hendrik Ilves kutsus emadepäeva kõnes pühapäeval Estonia kontserdisaalis arutama lõpuni valusat omastehoolduse teemat.

„Selles diskussioonis on hoiakuid ja väljaütlemisi, mis mind kurvastavad. Mind häirivad kergekäelised järeldused, nagu saaks aidatud surm vähendada hooldajate ja hoolealuste endi vaeva,” ütleb president. „Mind häirib lihtsustatud soovitus, et vanade ja haigete eest on kohustatud hoolitsema ainult riik. Aga mind häirivad ka need, kes veeretavad kogu vastutuse peredele ja omastele.”

Majanduskasvu piiras aasta alguses nõrk väliskeskkond

Eelmise kvartaliga võrreldes oli Eesti majandus protsendi jagu languses, sest välisnõudlus on endiselt nõrk ja sisetarbimise kasv aeglustus, kirjutab rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Madis Aben.

Tööõpetuse tunnis tehakse imeasju

Kunstikooli galeriis saab nädal aega imetleda, kui ilusat ja fantaasiarikast käsitööd tehakse koolis töö– ja tehnoloogiaõpetuse tunnis.

Näitusel on ahhetamist palju, eriti kui vaadata tegija vanust ja klassi.

Muinasjutupealinnas kohtuvad Ungari ja Eesti kunstnike illustratsioonid

„Tahaksin iga päev piltidelt ninajälgi pühkida,” ütles lastekirjanduse asjatundja Krista Kumberg. Neljapäeval Haapsalu kultuurikeskuses avatud muinasjutuillustratsioonide näitust tuleb Kumbergi arvates vaadata ülilähedalt, nina vastu klaase, sest detaile on lihtsalt nii palju.

Töömaleva noored toovad linna tänavakunsti

Tänavusuvine Haapsalu töömalev on teistsugune — heakorratööde asemel saavad noored muuta linna tänavakunsti kaudu.

„Tänavakunst ei ole üksnes grafiti,” täpsustas Haapsalu noorte huvikeskuse juht Kristi Karm. Tänavakunsti mõiste alla käivad ka lilled, plakatid, kaunistatud kivid, kujud jms.

Vanavarakorjajate jälgedes

Reede hommikupoolikul on ilm hall ja vilu, kuid sellele vaatamata koguneb Rame külla Eesti Rahva Muuseumi (ERM) rahvast ja kohalikke, et minna kõndima päevapiltniku ja vanavarakorjaja Friedrich Kohtitsky jälgedes.

Friedrich Kohtitsky ja „Päevapildiraamat”

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) väljaandel ilmus Friedrich Kohtitsky „Päevapildiraamat”, mis avab lugejale pildi saja aasta tagusest Läänemaast ja toonaste vanavarakorjajate rännakust.

Marimetsa Kapi avaetapi võitis Peeter Pruus

Lääne–Eesti maastikurattasarja esimese osavõistluse stardi– ja finišipaigaga Märjamaa külje all Järta tervisekeskuses võitis 40 km sõidus Peeter Pruus ajaga 1.18.08 (Raplamaa KoMo klubist).

Läänemaa JK võitis aaMeraaSi 4:2

Läänemaa jalgpalliklubi alistas laupäeval Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsooni mängus Saaremaa JK aaMeraaSi 4:2 Dmitri Andrejevi, Aare Avila ning kahest Sander Kruusi tabamusest.

Kardisõitjad alustasid Eesti meistrivõistlusi edukalt

Mai alguses peetud kardispordi Eesti meistrivõistluste esimesel etapil Tabasalus olid rajal kõik kuus Gear Racingu võistlejat.

Klassis Cadet saavutas meie meeskonna parimana teise koha Jaan Järveveer.

Noored jalgpallurid mängivad ka võõrsil

Eesti noorte jalgpallimeistrivõistlustel osaleb Läänemaalt tänavu viis noortevõistkonda, vähemalt kümme noort läänlast mängib aga teiste Eesti klubide eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments