Viktor Siilats: Külalistele võib Haapsallu purjetamine kehvasti lõppeda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänases Õhtulehes viskab Haapsalu Suur-Holmi sadama omanik Viktor Siilats kive veeteede ameti kapsaaeda. Kolmapäeval Helsingist kodusadamasse sõitnud Siilats märgib, et puudu on mitmed vajalikud meremärgid. See muutis isegi temal kui sadu kordi Haapsallu sisenenud mehel sõitmise keeruliseks ja ohtlikuks, sest vesi läks kohati üsna madalaks.

“Õnneks oli ilm väga ilus ja päikesepaisteline,” räägib Siilats, kes kardab, et suurema süvisega laevaga väliskülalistele võib Haapsallu sisenemine kehvasti lõppeda.

Samal ajal on veeteede amet kulutanud tema sõnul energiat, et kuulutada Euroopa suurimaks meresõiduohuks temale kuuluv sadam, kus pole aga toimunud ühtki intsidenti.

Siilatsile meelehärmi teinud olukorda selgitab veeteede ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus, kes ütleb, et tänavu on navigatsioonimärkide paigaldamine hilisema jäämineku tõttu tõepoolest viibinud. Tema sõnul paigaldavad alates 3. maist ujuvmärgistust Läänemaa, Saaremaa ja Pärnu regioonis iga päev kaks laeva ning lähiajal saavad paika kõik märgid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juba Kipperi
10 aastat tagasi

….foorumis ning mujalgi on kohalikud,asja tegelikku sisu teadvad paadiomanikud oma arvamuse hr. Siilatsi kohta välja öelnud. Lühidalt : eelpool nimetatud tallinna härra sulges ujuvkaidega aastaid kasutuses olnud ja süvendatud veetee kõrval olevasse Veskiviigi sadamasse,et see välja suretada. Mis õnneks ei läinud läbi…..