Lääne Elu paberleht 16. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reisikirjast selgub, mida põnevat Uuemõisa lasteaia-algkooli lapsed ja õpetajad Hispaanias kogesid. Foto: erakogu
Reisikirjast selgub, mida põnevat Uuemõisa lasteaia-algkooli lapsed ja õpetajad Hispaanias kogesid. Foto: erakogu

Nõva kool säilitab eristaatuse

Riik jätkab tõenäoliselt Nõva kooli rahastamist eristaatuse järgi, mis lubab vallal kooli senisel kujul edasi pidada. Nõva kooli vanemat kooliastet ähvardas sulgemine, sest eristaatuse kadudes pidanuks vald ise õpetajate palgaks juurde maksma üle 50 000 euro. Seda raha vallal ei ole.

Maksupoliitilised muutused kisuks riigi lõhki

Peeter Olesk kirjutab Lääne Elu arvamusküljel, et Aivar Krooni soovitud maksupoliitilised muudatused Läänemaa rahvastiku säilitamiseks kisuksid Eesti riigi lõhki ja nõuaksid tõenäoliselt kehtiva põhiseaduse muutmist.

Lihula on hädas õpetajate palgarahaga

Lihula vald ei teadnud, et põhikooli– ja gümnaasiumiõpetajate palgaraha tuleb lahus hoida mitte septembrist, vaid juba jaanuarist. Haridusministeerium saatis vallale märgukirja. Veel ei ole Lihula vald seaduse vastu eksinud, sest õpetajate palgatõus makstakse välja tagantjärele, märtsi lõpus. Kui palgaraha segada ei saa, siis Lihulas riigieraldisest gümnaasiumiõpetajaile palgamiinimumi maksmiseks ei jätku.

Läänemaa teised kaks gümnaasiumiga valda, Kullamaa ja Taebla, on muudatusest teadlikud ja arvestanud, et maksavad gümnaasiumile juurde.

Lugu saab lugeda siit.

Gümnaasiumid pidasid ühist muusikaõhtut

Neljapäeva pidasid ühte koolimajja surutud Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi ja Haapsalu gümnaasiumi õpilased maha ühise muusikaürituse Folk–Duur, mis pakkus nii muusikaelamust kui ka kahe kooli õpilaste ühistegevust.

Lastekirjanik Reinaus käis Uuemõisas

Emakeelepäeval Uuemõisa koolis käinud lastekirjanik Reeli Reinaus tunnistas lastele, et talle endale meeldisid lapsena enim Astrid Lindgreni raamatud, sest neis ei õpetatud last ja ta arvab, et lasteraamat olgu pigem rõõmus kui kurb.

Nehatu looduskaitsealale tuleb kaitsekorralduskava

Bioloog Ivar Ojaste kirjeldab Läänemaa Hanila valda ja Pärnumaa Varbla valda jäävat Nehatu looduskaitseala, mille kohta on koostamisel kaitsekorralduskava.

Rootsi printsess Liliani dramaatiline elu

Jaan Franclin Perlitz kirjutab laupäeval Stockholmis manalateele saadetava Rootsi printsessi Liliani dramaatilisest ja romantilisest armastusloost.

Emakeeleõpetaja nädal

Oma nädala tegemistest, mille hulka mahtus ka emakeelepäev, kirjutab Wiedemanni kooli emakeeleõpetaja Tiina Brock.

Uuemõisa lapsed käisid Hispaanias

Uuemõisa lasteaia-algkooli lapsed ja õpetajad käisid veebruraris Loode-Hispaanias mängimas. Reisikirjast selgub, mida põnevat läänlased reisi vältel kogesid ja mida teada said.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments