Vähegi viitsijad kogunesid 20. peole

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu andis kultuuripärli 2012 aunimetuse Läänemaa rahvatantsutraditsiooni elushoidjale ja edendajale Liia Leesile. Foto: Arvo Tarmula
Maavanem Innar Mäesalu andis kultuuripärli preemia Läänemaa rahvatantsutraditsiooni elushoidjale ja edendajale Liia Leesile. Foto: Arvo Tarmula

Reedel pidas pool tuhat Läänemaa taidlejat Haapsalu kultuurikeskuses 20. vähegi viitsijate päeva. Oma parimaid p(k)alu näitas 29 kollektiivi.

Lääne maavanem Innar Mäesalu ja Läänemaa omavalitsuste liidu esimees Ülle Erman andsid üle preemiad kultuuripärl Liia Leesile, kultuuritegijatele ja kultuurisõbralikele ettevõtetele.

Pidu sai jälgida interneti vahendusel – Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži rakendusinformaatika tudengid tegid Indrek Viireti juhendamisel õhtust reaalajas videoülekande.

Indrek Viireti sõnul otseülekanne õnnestus, kuid juhtus ka väikesi viperusi.

“Kahel korral kadus minutiks või paariks heli ära, peo algul oli kaamerapiltide vahetamisel musta kaadri häda,” loetles ta apse. “On arenguruumi,” lisas ta.

Viiret ütles, et tema ja ülekandega seotud tudengite eesmärgiks oli saada kogemus. Vaatajad andsid tema sõnul positiivset tagasisidet. “Kuna tegemist on uue asjaga, siis ei olnud ka ootusi,” ütles ta.

Tipphetkel vaatas ülekannet 130 inimest, püsivalt jälgis pidu üle saja huvilise. Pidu saab järelvaadata ja ka alla laadida aadressil www.hk.tlu.ee/hktv.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments