Noorkotkad ja kodutütred proovisid pioneerielu

Kylaline

info@le.ee

Laagri lõpetamisel näitasid rühmad oma õpitud oskusi. Foto: Arvo Tarmula
Laagri lõpetamisel näitasid rühmad oma õpitud oskusi. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval lõppes Uuskalda spordi- ja puhkekülas kolmepäevane kodutütarde ja noorkotkaste suvelaager, milles ligi 100 last sai proovida pioneerilaagri elu.

Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktori ja laagri peakorraldaja Kaidi Sitsi sõnul on laagri eesmärgiks puhata pärast tegusat suve. Lastele korraldati kergeid sportmänge, meeskonnaülesandeid ja ööhäiret.

Sel aastal on laager erinevalt eelmiste aastate stiililaagritest lihtsam. Kui varem pidid lapsed järgima näiteks viikingite tegevusi ja kandma viikingite riideid, siis selle aasta tegevuste eeskujuks on võetud esimese vabariigi aegsed noorkotkaste laagrid ja pioneerilaagrid.

„Laager on läinud oma õigeks laagriks tagasi,” ütles laagriülem ja Lääne maleva noorkotkaste malevapealik Hellat Rumvolt. „Stiil on nüüd noorkotkad,” lisas ta.
Erinevalt tavapärasest pidid rühmad liikuma tegevustesse rivis ja karjuma oma salme, koguneti trompeti signaali järgi, kehtis vaikne tund.

Järgmisel aastal soovib Sits korraldada laagrit merel või keskajateemalist laagrit Haapsalu linnuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments