Tiit Maran: Mingifarmi rajamine on kindlasti avaliku huvi vastu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Noarootsi Suur-Nõmmkülla kavandatava mingikasvanduse tegevusluba on menetluses. Foto: Katrin Pärnpuu

Zooloog ja naaritsate uurija Tiit Maran ütles ERRi uudistele, et Noarootsi valda mingifarmi rajamine, mille vastu keskkonnaühenduste koda protestib, on kindlasti avaliku huvi vastu.

Nagu kirjutas ka tänane Lääne Elu, soovib osaühing Nuckö Farm Suur-Nõmmkülla endise Sutlepa farmi alale ehitada mingikasvanduse.

Eesti keskkonnaühenduste koda saatis üleeile keskkonnaministrile kirja, milles öeldakse, et mingifarmi rajamiseks ei tohiks tegevusluba anda, kuna tegemist on Eestis võõrliigiga.

Sama meelt on zooloog Tiit Maran. “Mingifarmide pidamine on kindlasti avaliku huvi vastu ja väga tugevalt väga väikese ringkonna erahuvi huvides tehtav tegevus,” nentis Maran.

Mingifarmi rajamise vastu on ka loomakaitsjad. “Me ei vaja karusnahku. See ei ole meie ellujäämiseks ega ka paremaks funktsioneerimiseks mitte mingil juhul vajalik,” ütles Eesti loomakaitse seltsi liige Kadri Taperson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tuule
12 aastat tagasi

Aga härra Soopanile suur tänu õigeaegse teema püstitamise eest!!!
Väga mõistlik samm, see annab kodanikele võimaluse bürokraatiamasina jahvatamist jälgida ja sellesse koheselt sekkuda. Tavaliselt aetakse selliseid haisvaid asju ettevõtjate ja “lubade väljastajate” vahel suhteliselt vaikselt ja kui kodanikud asjast aimu saavad, on juba liiga hilja.

Tuule
12 aastat tagasi

Inetu on see, mis toimub Noarootsi vallas. Vallas, mille tunnuslauseks on “Karge meri, puhas õhk, siin on parim kodukoht!”. Kas ühest suurest ämbrist ja häbiplekist- ebaõnnestunud Aulepa tuulepargist- tõesti veel oli vähe? Vallavolikogu lubas vaatamata elanike vastuseisule rajada siia tuulepargi, mis on sisuliselt muutnud elamiskõlbmatuks ja võtnud arenguvõimaluse kolmelt ajalooliselt külalt, eeelkõige puudutab see Suur-Nõmmküla. Müra on väljakannatamatu, aga vallaelanike elutingimused ei huvita kahjuks mitte kedagi, ei valda ega riiki. Nüüd, kui 1 miljardit maksumaksja krooni kulutanud tervistkahjustav rajatis on püsti, ei saa justkui enam midagi teha? Aga enne ka ei saanud, sest elanike arvamust võib küll kuulata, aga sellega… Loe rohkem »

iseendile
12 aastat tagasi
Reply to  Tuule

tuleks teil vallarahval tuhka pähe raputada, kui oskasite sellised inimesed volikokku valida kes rahvast ei hooli

olaf
12 aastat tagasi

Noarootsi vald on muutumas. Eriti läbi keskkonna ametnike. Kusagil kerkib mingi paadikuur, mille ettevalmistamiseks ehitati sild. Nüüd mingi farm. Rida tuulikuid jne jne. Mõned seltsimehed on avastanud Noarootsi vallas Alaska. Kullapalavik on alanud. Edasi seltsimehed.

aus
12 aastat tagasi

Jah, rahvas, ajame Eestist minema kõik ettevõtted, kes mingile väiksele seltskonna hoiakute ja meelelaadiga ei sobi ning Eesti Nokiaks on peeruvalgusel elamine.

puuk
12 aastat tagasi
Reply to  aus

toome eestisse kõik ettevõtted, kes sõnniku jätavad siia aga kasumi viivad välja