Talispordisõbrad ootavad külmalainet

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui nädala teiseks pooleks ennustatavad külmad ilmad paika peavad, on talispordisõpradel põhjust rõõmustamiseks – staadioni haldusjuhi Alar Källe sõnul on nii suusaraja kui ka liuvälja lõplikuks valmimiseks tarvis korraliku talvekülma püsimist.

„Paralepas on olukord üsna nutune,“ nentis Källe täna hommikul. „Vesi on peal. Tegime esimest korda põhja, kuid Paralepas on paar probleemset kohta, kus suured veelombid muudavad suusatamise võimatuks,“ loodab Källe peatse külma peale. Suusatajatel ei maksa aga päris alla anda – staadionil on sees nii klassika- kui ka uisujälg.

Ka uisutajate tulevik sõltub ilmast. „Staadioni liuväli on kastmisel, teeme hetkel põhja. Kui ilma peab, saab ehk paari päeva pärast uisutada. Wiedemanni gümnaasiumi taha tulev liuväli ei vaja nii mitut kastmiskorda ning saab vähemalt päev varem valmis kui staadioni oma,“ ütles Källe.

Igal aastal on uisutada saanud ka Väikese viigi peal Laine sanatooriumi vastas. Haapsalu linna spordi- ja noorsootöö peaspetsialisti Veiko Pärnaste sõnul on linnal ka sel aastal plaan sinna liuväli rajada, kuid puudub inimene, kes uisuplatsi valmistaks.

„Meil oli eelmise liuvälja rajajaga väga hea koostöö, kuid kahjuks läks ta välismaale tööle. Otsime nüüd vastava tehnika ning oskustega inimest,“ ütles Pärnaste.

Viigile uisutajate jaoks sobivate tingimuste loomine ei ole Pärnaste sõnul sugugi lihtne töö. „Viigil on alati väga tuuline ning vesi tuleb äärtest uuesti peale,“ selgitas peaspetsialist.

Silvia Urgas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aleks täpsustab
12 aastat tagasi

Raja all mõtlen terviserada, seda nii jalutamiseks kui ka jooksmiseks.

aleks
12 aastat tagasi

Olin paar nädalat puhkusel Haapsalus. Käisin iga päev Paralepas. Mingit korralikku rada Paralepas pole. Hea, et jalaluid ei murdnud.
Mets oli inimtühi, 5 inimest ühel päeval oli rekordarv inimesi, keda juhtusin nägema. Ja miks nad peaksidki oma tervisega riskeerima.

Hobisuusataja
12 aastat tagasi

Paar kunstlikku küngast poleks ka paha.

sportlik linnakodanik
12 aastat tagasi

Kas Paralepas poleks mõtekas suusaraja mereäärne kilomeeter tuua ca 50m kõrgemal olevale laiale elektriliinile: kui sinna valgustid ka panna olekski valgustatud edasi-tagasi suusarada min. kuludega olemas (ja mereäärne tee jääks jalutajatele, jooksjatele jne)