Talgufilm “Täitsa lõpp” esilinastub sel reedel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti esimene rahvafilm "Täitsa lõpp" valmis aasta jooksul üleriigiliste filmitalgute raames. Talgute korras tehtud film on žanrilt roadmovie, jutustades noorte inimeste seiklemisest läbi Eesti, veidrate ja ogarate inimestega toimetulekust ning armastuse leidmisest.

Talgufilmi stsenaarium kirjutati kokku internetipõhiselt, peaosatäitjad (Märt Koik, Ester Korkiasaari, Tõnu Õllek) leiti telesaatest „Kinotehas“ ning filmivõtted toimusid kõigis Eesti maakondades ühe kuu jooksul, kaasates sealjuures võimalikult palju filmihuvilisi igast piirkonnast. 

Filmitalgute projektis sai igal osaline välja pakkuda oma lugu või lihvida etteantud ideid põnevaks filmisüžeeks. Pakutud lugude vahel valiti kõige populaarsem ja sobivam sünopsis, mille põhjal kirjutatigi ühise rahvafilmi lugu:

„Käes on detsembrikuu ja jõulud, aga väljas lõõmab päike. Miski on mäda! Maiade kalender ennustab lähenevat maailma lõppu. Nüüd peab igaüks otsustama, kuidas veeta elu viimased päevad. Rait tahab jõuda oma eluaegse armastatu, Lenna Kuurmaa juurde. Sõber Mihkel peab aga päästma maailma, ohverdades Lenna päikesejumalale. Brenda tahab põgeneda oma diktaatorliku ema eest, kuid teda ajavad taga hullumaja sanitarid. Ervin võidab hunniku raha, aga mõistes, et raha kulutamiseks ei ole enam aega, soovib ta suurest ahastusest surra. Kõikjal üle Eesti valitseb segadus. Aga lootus sureb viimasena ning õnneks saabub ka lõpp…“

Nüüd on rahvafilm valmis ja maailmalõpuliselt maagilisel esilinastuse kuupäeval 11.11.11 kell 20.11 saab filmi näha korraga 111-s kinopunktis üle terve Eesti.

Läänemaal näeb filmi 11. novembril kell 20.11 Haapsalu kultuurikeskuses, Taebla kultuuri- ja spordikeskuses ning Lihula kultuurimajas; Haapsalu kultuurikeskuses näidatakse filmi veel kord 13. novembril kell 19.

Täispilet 3, sooduspilet 2 eurot.

Lähemalt loe filmitalgutest siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments