Nõva vallavanem soovib ametist lahkuda tervislikel põhjustel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Deiw Rahumägi kohtuprotsess. urmas lauri

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi esitas lahkumisavalduse. Foto: Urmas Lauri

Kriminaalkuriteos süüdi jäänud Nõva vallavanem Deiw Rahumägi on esitanud lahkumisavalduse tervislikel põhjustel.

Volikogu esimees Peeter Kallas ütles Lääne Elule, et volikogu vabastabki vallavanema ametist just sellepärast, mitte põhjusel, et kriminaalkorras karistatuna ei tohi Rahumägi enam riigiametis töötada.

Nõva volikogu liige Ilme Peedoson süüdistab Peeter Kallast venitamises. „Meest on vaja võimalikult kaua palgal hoida. Lõpuks venitavadki valimisteni välja,” ütles Peedoson.

Rahumägi jäi ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises lõplikult süüdi 7. juunil, mil riigikohus otsustas, et ei võta asja menetleda. Esimeses kohtuastmes oli Rahumägi mõistetud õigeks, teises kohtuastmes süüdi. Viimane otsus jäi kehtima. Kriminaalkorras süüdi mõistetud isik ei tohi riigiametis töötada ja volikogu peab ta mõistliku aja jooksul ametist vabastama.

Volikogu liikmed Ilme Peedoson ja Virve Tauts tegid Kallasele ettepaneku volikogu erakorraliselt kokku kutsuda kutsuda 20. juunil (kaks nädalat pärast süüdimõistmist), et vallavanem ametist maha võtta. Peeter Kallas seda ei teinud. „Otsuse eelnõu oli ette valmistamata,” põhjendas Kallas.

19. juunil esitas Rahumägi lahkumisavalduse tervislikel põhjustel.

Volikogu korraline istung peetakse tuleval neljapäeval, 29. juunil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Õhtulehes
6 aastat tagasi

“Lp.”Peeter Kallas räägib vähe teist juttu…

Maali
6 aastat tagasi

Näed siis, kohtutee teeb tervise väga pahaks. Sellele oleks pidanud juba ammu mõtlema. Ja ilus ei ole uuesti pukki istuda kui kohalik rahvas seda ei soovi. Kui minek oma vabal tahtel ja tervis nii kehv, mis siis ikka oodata. Kõigile arusaadav, et tuleb ära minna selle meepoti juurest.

ei
6 aastat tagasi
Reply to  Maali

lähe ju-projektijuhi koht ootab…

MARGUS OLLEMA
6 aastat tagasi

, juba on loomisel valda uus ametikoht , et eks vallavanem uuesti tööle võtta?

Katri
6 aastat tagasi
Reply to  MARGUS OLLEMA

usu mind – on. valla dokumendiregistrist leiab 14.06.17 vallavalitsuse istungi protokolli, kus sotsiaaltöötaja räägib kuidas tema ei jõua kõikide pooleliolevate projektidega tegeleda ja teeb ettepaneku võtta tööle projektijuht, kusjuures läbirääkimiste teel, mitte avaliku konkursiga nagu asi käima peaks. see koht ju Deiwikesele nagu rusikas silmaauku, tegeleda saab endiste asjadega (loe sahkerdamiste-susserdamistega) aga enam ei vastuta ta millegi eest, sest alla kirjutavad teised

pensionär
6 aastat tagasi
Reply to  Katri

Eksole huvitav, Deiw oli ametis pea 4a ja kui palju edukaid projekte selle aja jooksul kirjutatud on? Nüüd mõned kuud enne liitmist on vallal järsku nii palju projekte,et projektijuhti tarvis? Sots.töötaja hala ei ole mõtet tõsiselt võtta, ei saa ta isegi aru mida räägib, edastab vaid vallavanema juttu. Igaüks jäägu oma liistude juurde, sots.töötaja vanurid ootavad sind!

veidi noorem
6 aastat tagasi
Reply to  pensionär

Tuleb ikka projektidel vahet ka teha. Edukate projektide arv vallavalitsuses on ilmselt null 🙂 Nüüd aga (mõned kuud enne liitumist) on ju tegemist hoopis kinnisvaraprojektidega ja seal on Deiw kõva käsi. Küüned taha kõigele kuhu saab, kusjuures haare on laiem kui arvatakse. Projektijuhi koht igati sobiv seega ju 🙂 Sotstöötajaga on selline kummaline lugu, et algselt võttis naabrimees ta tööle (kusagil 2009 lõpp või 2010 algus) kultuuri-, hariduse-, sotsiaal- ja tervishoiu peale… aga haridusega pole ta kunagi tegelenud, kultuur sokutati kolmandale sektorile ja sotsiaal ning tervishoid on kah kuidagi, lisagu need kes rohkem teavad. Nüüd aga jääb siis jaksu vähe… Loe rohkem »

Ametist lahkunud Nõva vallavanemat tahetakse tänada kuupalgaga | Lääne Elu
6 aastat tagasi

[…] „Nõva vallavanem soovib ametist lahkuda tervislikel põhjustel“  […]

Aga
6 aastat tagasi

huvitav oleks teada, mis hirmsat kurja peale väikest segadust kütutšekkidega hr Rahumägi veel teinud on, et nii hüsteeriliselt siin räusatakse? Või on asi siiski selles, et mees ei ole nö “oma”!

njah ega
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

Kott peas elades ja vaid oma nina ette nähes ei imesta üldse, et infot käiakse ajalehe kommentaariumist otsimas. Ilmselgelt pole sa ka nõvakas, sellisel juhul ei saa niisugusest totakast imestusest ka aru.

Ja sulle, tulihingelisele Deiwu toetajale, soovitan teha vahet vargusel ja segadusel. Pole ükski kohus kedagi kriminaalkorras süüdi mõistnud segaduse tekitamise pärast. Deiwule võid tema lahkumispäeval lilled viia ja samas ka iseenda rumaluse üle uhkust tunda. Eks ühiskond vajab igasuguseid.

Aga'le
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

Istu nüüd rahulikut maha ja hakka lugema, siin(https://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/detailid.html?id=202058982) on 30lk ringkonnakohtu lahendit. Kui segaseks jääb(nagu sulle tunduvad asjad jäävat), siis loe uuesti.

aga aga
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

Kui ükspäev sinu enda maja, korter, auto või mida iganes varastatakse, pabereid võltsitakse, omanikuks nt keegi teine kirjutatakse, siis võiks uurijad ju ka teatada, et mis sest asjast ikka uurida, see lihtsalt üks suur “segadus”. Ega me enne asjadest õieti aru saagi, kui need meie endiga juhtuma hakkavad. Ja see, et sa kohaliku eluga kursis pole, on küll su oma tegemata töö, puudulik huvi või veel midagi kolmandat.

varguse õigustajale
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

No vat siis, järgmine, kes leiab, et seadused on vaid lollidele ja vaestele kehestatud. Segadused sinu peas lahendab arst. Seda abi siit otsida ei maksa.

Aga
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

seda pean tunnistama, et ega ma Nõvakas ei ole ja kohalikku värki ei tea… Targemaks siiski ei saanud,sest keegi ei osanud midagi lisada, ainult räuskamine jälle. Kurjad inimesed need nõvakad 🙂

ära
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

muretse, sinu vaatenurgast on kõik korras siin. Ainult need segadused kõikjal kus Deiw mängus

püha peetrus
6 aastat tagasi
Reply to  Aga

No ja mida sa “Aga” siis lootsid? Et tõmbame pesunööri välja ja riputame musta pesu siinsamas nöörile või?

eks ta ole
6 aastat tagasi

volikogu meil päris ära pööranud, anna abi, kas nad tõesti hääletavad selle poolt
http://www.novavald.ee/index.php?id=3&sub=180 (hüvitise määramine lahkuvale vallavanemale)
aga no ju nad hääletavad, isegi nn. opositsioon on Kallase taldu lakkumas, õnneks on ka erandeid aga nad vähemuses 🙁

no
6 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

eks seda ole näha neljapäeval, kelle südametunnistus lubab vargale veel hüvitise ka kaasa panna.

Aga seda ma ütlen,et õpetajad, kes volikogus selle poolt hääletavad, tuleks samuti ametist vabastada, sest missuguseks eeskujuks saavad niisugused õpetajad meie lastele olla. Kahest variku otsa istujast ei hakka rääkimagi, neil pole kunagi oma arvamust olnud, laulavad seda, mis ette antakse.

ja
6 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Loodame,et LE mõne vaba ajakirjaniku leiab ja kaameratega ka kenasti kohale tullakse. Saab selle lordidekoja koos esitolaga ka kenasti ühispildile jäädvustada, tervel Eestil põnev seda kohalikku tölplust vaadata.

No
6 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Nõva kandi fb lehelt võib lugeda,kuidas hirmsasti tahetakse kooli direktorist lahti saada…

naaber
6 aastat tagasi

Suur häbi tervele Nõvale! Kõik näevad ja teavad, aga ainult üks, Peedoson, julges suu avada. Häbi teile Nõva rahvas! Vaadake peeglisse, ega te ise Rahumäest palju erinegi.

õigus
6 aastat tagasi
Reply to  naaber

enamus on hääletult nõustunud kõikide sigadustega, vajadusel peagi ära pööranud. Selline see uhke kogukond ongi, täpselt sama nägu nagu nende valitsejadki. Tagantjärgi süüdistada võib igaüks end ise.

Oot-oot
6 aastat tagasi

Alles hiljuti oli ju LE artikkel,
kus kirjas,et Rahumägi on mingi
koordinaator euro rahadega mängus,
vot seda ta oskab.Kas töesti ei ole
selle koha peale kedagi ausamat,
mitte krim.karistusega sullerit.
Koordineerib rahad teadagi kuhu.

kohalik
6 aastat tagasi

ei lähe see Rahumägi Nõvalt ka jalad ees, küll nad talle vallamajas või mõnes allasutuses sooja koha nikerdavad nagu küla peal teatakse

nii ta on
6 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Koht pidavat juba soojas olema jah ja vallal väidetavalt raha nii palju üle, et saab teda uuele kohale palgata. Nüüd aga tekib küsimus, kas ja mis põhjustel üks haige kriminaalkorras karistatud inimene veel valla heaks tööle pannakse.

kohalik
6 aastat tagasi
Reply to  nii ta on

see on väga hea soe koht, sama töö mis enne aga nüüd ei pea enam vastutama, ilmselt ka see kasulik loll leitud kes allkirjad annab kuhu vaja

arusaadav
6 aastat tagasi
Reply to  kohalik

vallaametnikud sunnitud seisus ka, koos Deiwuga on pikalt seadustele vilistatud, nüüd kui isand lahkuks on hirm suur, et võibolla tõmbab ka ülejäänud ametnikud endaga kaasa. Nüüd on vaja teda iga hinnaga läheduses hoida, et kogu s..t pinnale ei tõuseks.

Mari
6 aastat tagasi

Kui kaugele saavad veel asjad minna??? See on nõvakatele näkku sülitamine. Kas häbi ei ole, natukenegi? Vaatame, kuidas veel vähegi annaks kombineerida, kasu saada. Vallavanem võiks vähemalt aumehena lahkuda, aga ei. Tubli naine, Ilme Peedoson!

naeru koht
6 aastat tagasi
Reply to  Mari

Aumehena? Kas sa teed nalja või? See mees ei tunnegi niisugust sõna, pole kunagi tundnudki. Raevukalt pressib ja poogib end igalepoole.