Galerii: Aivar Mäe ja Urmas Sukles lõid Pipi juuresolekul käed: Estonia tuleb!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 43

Haapsalu kultuurikeskuse laval allkirjastati täna kultuurialane koostöölepe rahvusooper Estonia ja Haapsalu linna vahel, mis tähendab, kuulsad muusikalid-operetid-balletid jõuavad nüüd ka Haapsallu.

Sellest tähtsast sündmusest olid palutud osa saama Haapsalu lasteaedade lapsed. Lisaks lastele olid kutsutute hulgas ka Haapsalu kultuurikeskuse ja linnavalitsuse töötajad.

Päevakangelane Pipi laskis end natuke oodata, kuna lennuk otse Kurrunurruvutisaarelt hilines. Küsimus, miks Pipi mereäärsesse linna oma laevaga Keksutaja ei saabunud, jäi lahtiseks.
Ja siis ta viimaks tuligi oma kuulsa Pipi-laulu saatel, mida teavad vast küll kõik eestimaalased.

Teatridirektor Aivar Mäe rääkis pärast Pipi etteastet, kui suur on Estonia teater ja et selle orkester, koor, tantsijad ja lauljad, keda on kokku üle 500, hakkavad alates sügisest Haapsalus käima. „Me alustame vaikselt ja muudkui kasvame,“ lubas Mäe.
Kõigepealt tulebki Haapsallu Pipi oma sõpradega ja pärast seda tuleb täiskasvanutele „Savoy ball“ Märt Avandiga peaosas. Ja ülejärgmisel aastal tuleb ballett.

Lisaks etenduste ja kontsertide andmisele korraldab Estonia ka mitmeid ooperi- ja balletihariduslike lasteprojekte koolides ja lasteaedades ja palju muud.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles lastele, et nad räägiksid kindlasti kodus vanematele ka, kes ja mis täna Haapsalu kultuurikeskuses oli ja mis edasi juhtuma hakkab.

Ühistele kavatsustele pandi allkirjad uhkete kirjutussulgedega.

Kui ametlik osa läbi sai, hakkas Pipi oma kuulsa „saab sööki, saab jooki“- laulu saatel kõigile pannkooki jagama.
„Ma ei teadnudki, et Pipi tegelikult ka olemas on,“ vangutas üks poiss pead.

Foto: Arvo Tarmula

Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles01 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles02 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles03 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles04 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles05 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles06 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles07 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles08 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles09 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles10 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles11 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles12 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles13 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles14 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles15 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles16 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles17 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles18 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles19 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles20 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles21 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles22 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles23 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles24 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles25 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles26 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles27 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles28 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles29 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles30 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles31 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles32 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles33 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles34 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles35 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles36 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles37 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles38 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles39 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles40 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles41 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles42 Estonia, Aivar Mäe, Urmas Sukles43

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eelmisele
6 aastat tagasi

Ära aja haiget juttu.Sukles valitakse Pipida või Pipiga tagasi.Lihtsalt tubli ja tegija mees,pole talle kedagi vastu panna.Ja iseenesest ei keela valimispäeval kellegi teisel võitmast!

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  eelmisele

Aga “Pipida” on ka tegija? Oskad äkki nimetada?

...
6 aastat tagasi

“Pipi” etendus Haapsalus on Suklesel ikka hästi ajastatud küll, 8.oktoobril, nädal enne valimisi.

Hardi
6 aastat tagasi

Jussile. Kas Haapsalusse tulek on tervistkahjustav?…….

juss
6 aastat tagasi

kod. Mäe peaks oma tervisele rohkem mõtlema!

kt
6 aastat tagasi

Väga hea uudis Haapsalule.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  kt

Tõsi, jah?

et siis
6 aastat tagasi

Kogu haridusosakond kohe platsis! Oli ikka tähtis üritus.

Vanamees
6 aastat tagasi

!!!

õlõ
6 aastat tagasi

Kiitus mõlemale mehele.