American Beauty Car Show peaesineja on Bluusivennad Ameerikast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

The_Original_Blues_Brothers™_Band_photo_by_Pepe_Botella_O4A7723

Ansambli The Original Blues Brothers Band saksofonist Lou "Blue Lou" Marini ja soolokitarrist Steve "The Colonel" Cropper, kes on maineka ajakirja Rolling Stone'i poolt nimetatud maailma saja parima kitarrimängija hulka.

Tänavuse American Beauty Car Show peaesineja on samanimelisele kultusfilmile nime andnud legendaarne The Original Blues Brothers Band, kes toob Haapsallu kõige ehedama ameerika hõngu ajastust, mil autod olid veel rauast ning tumedate Ray Banidega mehed kandsid uhkusega musta ülikonda ja fedora kaabut.

“Tänavusel American Beauty Car Show’l ootame Haapsallu taas enam kui 10 000 “ameeriklaste” sõpra, kes naudivad klassikalist ilu, võimsaid mootoreid ning sellega kaasnevat ajastutruud melu, mida suudab pakkuda vaid ikooniliseks kultuurinähtuseks kujunenud The Original Blues Brothers Band,” ütles festivali peakorraldaja Karol Kikkas.

Kikkase sõnul on algsed bluusivennad nõutud artistid kõigil maailma mainekamatel bluusi- ja džässifestivalidel ning tänavu 15. juulil toob musta riietatud The Original Blues Band Haapsalus ka Eesti publikuni kõik Dan Aykroydi ja John Belushi filmist tuntud palad.

“The Blues Brothers ning lugu bluusivendade Jake’i ja Elwoodi pingutustest orbudekodu päästmisel on kõigi kultusfilmide etalon, samamoodi nagu “ameeriklased” on etaloniks ilu hindavatele autoentusiastidele,” kirjeldas Karol Kikkas bluusivendade filmi ja ennekõike seda saatva muusika fenomeni. “Filmile muusika andnud bänd on tänaseni hinnatud miljonite muusika ja klassikalise American way of life fännide südames nii siin- kui sealpool ookeani.”

Kõrvuti peaesineja pakutava laupäevase muusikaelamusega tuuakse tükike bluusivendade Ameerikat Haapsallu juba reedel, mil festivali vabaõhu autokinos linastuvad Jake’i ja Elwoodi unustamatud seiklused selle nimel, et koguda oma bändiga 5000 dollarit päästmaks vendade kunagist lapsepõlvekodu.

American Beauty Car Show toimub 14.-16. juulil Haapsalu lossihoovis ning Kiltsi lennuväljal tänavu juba 17. korda. Festivaliprogrammis on näitus vingetest Ameerika klassikutest kogu oma ilus ja musklites, peetakse maha kiirendusvõistlus, kruiisitakse Haapsalu linnatänavatel ning meelt lahutavad bluusivendade kõrval mitmed teisedki bändid meilt ja mujalt.

“Aastatega on Haapsalus peetavast Baltimaade suurimast autonäitusest ja festivalist kujunenud mõnus ja kodune kogupereüritus, kus nautimist jagub igale eale,” lausus Karol Kikkas. “Mitmekülgset tegevust jagub ka lastele – olemas on mänguväljakud ja batuudid, saab hobustega ratsutada ning esmakordselt on lastele kavas spetsiaalselt just neile mõeldud etendus.”

Jan Jõgis-Laats

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomppa
7 aastat tagasi

Peax ikka ka tulema kodulinna juulis näeme

kas
7 aastat tagasi

kurikamehed ka tulevad

Seagal
7 aastat tagasi

Ega need tyybid pole juhuslikult Putiniga kohtunud…kas osta pilet või mitte?

taarakoll
7 aastat tagasi

jaama ringi maalihe likvideeriti väga edukalt, pandi ümber suunav märk ja korras.

vabaeestlasele
7 aastat tagasi

Ikka tehakse ära. Loodetavasti Kapteni Kõrtsi minekut see Sul ei sega,tagasitulekuga muidu eriküsimus.

taarakoll
7 aastat tagasi

parandaks, et see ei toimu mitte augustis vaid juulis

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Ei tea kas “turismiarendaja” laseb selleks ajaks Jaama ringi maalihke likvideerida voi jääb asi valimisi ootama??? Siiani segavat “mullitajat” “talv”