Ridala vallas vahetatakse välja pooled tänavavalgustid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

led valgusti

Ridala vald kavatseb rekonstrueerida umbes pooled valla külades olevad valgustid. Uued valgustid saaksid Jõõdre, Panga ja Paralepa küla, uued valgustid ja valgustipostid on kavas paigaldada Uuemõisa alevikku.

Ridala plaanib valgustite tarbeks raha taotleda Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist. Vallavanem Helen Koppa sõnul tuleks vallal valgustite peale panna omaosalusena 35 protsenti kogumaksumusest ehk 110 000 eurot.

Kui ühtekuuluvusfondist õnnestub raha saada, võiks valgustite vahetamisega algust teha juba tuleval aastal, 2018 oleks uued valgustid paigaldatud.

Helen Koppa ütles, et Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemistoetusest on valgustitele kavandatud 80 000 eurot. Möödunud teisipäeval nõustus Ridala volikogu, et seda summat suurendatakse 110 000 euroni.

Ridala abivallavanema Ailar Ladva sõnul on Ridala vallas üle 600 valgusti, projekt hõlmaks neist umbes 300.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
7 aastat tagasi

see on küll hirmutav uudis, noh need tänavapostid ikka

maali
7 aastat tagasi

Saagu valgus! tore ju.Aga et Panga k[las pannakse kinni viimane pood see ei huvita vallasaksu sugugi.Kuidas saab oma leivap’tsija piimapaki k’tte inimene ,kes t;;tab kella 17/ni, autot ka pole tagumiku all,v]i siis mammid kaugematest k[ladest.Eelk]ige m]elge ikka ka inimeste peale, alles siis saagu vallgus .Valla sotsiaalt;;tajad v]iksid ka oma [ksikute ja haigete vanurite peale m]tlema hakata. Aitab soojas toas kohvitamisest!

juuli
7 aastat tagasi
Reply to  maali

asjatu lootus siin kurta, tuleb minna jevroopa lita ukse taha

taarakoll
7 aastat tagasi

Haapsalu linn mitte ridala vald ju

juss
7 aastat tagasi

…mõtetus ja ignorentnus…

Istu! Kaks!

jah
7 aastat tagasi
Reply to  juss

lugesid komad ka üle vä

jah
7 aastat tagasi

kiltsi teel põlevad tyhja hulk valgusteid, ridalas 52 küla, sealt jätkuks iga küla keskele üks valgusti, ei saa olla nii, et ühed külad valged, teised istugu pimedas, imelik poliitika neil volinikel, ühtedel uuendatakse, teistel pole midagi, siit selgubki vallaameti mõtetus ja ignorentnus oma elanike suhtes