Päästeamet kutsub Teeme Ära! veeohutustalgutele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Teeme ära

Päästeamet kutsub kõiki Läänemaa elanikke osalema Teeme Ära! veeohutustalgutel. Osaleda saab kas talgujuhina eest vedades või abilisena juba olemasolevate talgutega liitudes.

Tänase, 2. mai seisuga on Läänemaa talgulised taotlenud 25 päästevahendite komplekti maakonna veeohutusstendide jaoks. Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais märkis, et kindlasti leidub aga Läänemaal veel väiksemaid supluskohti, mida turvalisemaks muuta.

"Seekordsel talgupäeval on kõigil kuldsete kätega ja turvalisusest hoolivatel talgulistel võimalik püstitada oma kodukoha veekogu äärde veeohutusstend. Igale stendile lisatakse ohutusinfo, ujumiskoha koordinaadid ning päästerõngas koos viskeliiniga, et õnnetuse korral saaks kiirelt abi anda," selgitas Kais.

Ta lisas, et veeohutuspüstak ei ole tehniliselt keeruline ehitis, selle jaoks on vaja pisut ehitusmaterjali ning peale hakkamist.

Talgutele saab registreerida 7. maini, sama ajani on võimalik registreerida ka oma veeohutustalgud.

"Veeohutusstendile mõeldud päästevahendid ei pruugi 7. maiks kohale jõuda, aga see ei tohiks takistada stendi ehitamist ja püstitamist õigesse kohta. Päästevahendid jõuavad talgulisteni kindlasti nii kiiresti kui võimalik, andke ainult oma soovist varakult teada." ütles Kais.

Talgujuhina oma talguid registreerida või juba registreeritud talgutel osalemiseks saab end kirja panna kodulehel

Sealt leiab ka juhised stendi ehitamiseks ja saab esitada taotluse päästeametile päästevahendite ja infotahvli saamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments