Pühapäeval selgub Läänemaa korvpallimeister

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

peedu tammistu

Haapsalu korvpallikooli poolfinaali pääsuks andis suure panuse Peedu Tammistu (palliga) hea mäng. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval on Haapsalu Wiedemanni spordihoones algusega kell 13.45 Rannarootsi Läänemaa korvpallimeistrivõistluste finaalmäng. Pronksikohtumine algab kell 12.

Poolfinaalid peetakse päev varem samuti Wiedemanni spordihoones. Esimeses finaalis hakkavad pääsu eest finaali heitlema põhiturniiri võitja Nõva ja Haapsalu korvpallikool.

Haapsalu korvpallikooli treener Marek Pragi on öelnud, et favoriidiks peetavat Nõvat nad ei karda. „Kindlasti on meil Nõva vastu šanss,” ütles Pragi.

Nõva meeskonna treener Kalle Orumaa rääkis, et kõik Nõva mängumehed on terved ja täis tahtmist finaali pääseda. „Me ei lähe mitte ühtegi mängu kaotama,” lausus Orumaa. Läänemaa meistrivõistlustel pole Nõva tänavu kaotanud ühtegi kohtumist.

Teises poolfinaalis kohtuvad hiidlaste korvpalliklubi Askus ja Eesti SK.

Askuse eestvedaja Risto Merimaa sõnul on Askuse eesmärk mäng võita. „Eesti SK-l on paar tehniliselt head mängijat, kes tuleb kinni võtta, edasi peaks juba lihtsam olema,” rääkis Merimaa taktikast. Askuse kasuks räägib asjaolu, et hiidlased kohtusid põhiturniiril Eesti SKga ja võitsid 15 punktiga.

Merimaa lisas, et poolfinaalis ei saa kaasa teha vaid üks Askuse mängija. „Keskmängija on kaitseväes ja praeguse seisuga tundub, et teda sellel nädalavahetusel linnaloale ei lasta,” kurtis Merimaa. Ta arvas, et ühe mängija puudumine ei ole määrav, sest Askusel on võtta teinegi pikakasvuline keskmängija, kes saab puuduva mehe võrra rohkem mänguaega.

Finaalivastaseks loodab Askus saada Nõva. „Nõva on mänginud väga kindlalt ja suure tõenäosusega pääseb ka finaali,” nentis Merimaa. Ta lisas, et kui finaalis mängiksid Nõva ja Askus, tuleks sellest tõesti vaatemänguline kohtumine. Nõva ja Askus ei ole varem omavahel kohtunud.

Eesti SK meeskonna eestvedaja Kasper Peder ütles, et põhiturniiril saadud kaotusest hoolimata usub meeskond, et suudab nüüd poolfinaalis hiidlasi võita. „Kõik mehed on terved ja valmis endast parima andma,” ütles Peder.

Korvpallimeistrivõistluste peakohtuniku Rudolf Lumiste hinnangul on tulemas põnev korvpalli nädalavahetus. „Poolfinaalide võitjaid on raske ennustada, sest kõik meeskonnad on korralikult komplekteeritud,” teatas Lumiste. Ta lisas, et neist duellidest võidavad sport ja eelkõige korvpall.

Sissepääs Wiedemanni spordihoonesse on tasuta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments