Herilased on teel esiliigasse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Marcus Lenk (nr 17) on viimastes mängudes olnud Haapsalu Herilaste suurim korvikütt. Foto: Malle-Liisa Raigla

Korvpalli Saku II liigas alistasid Haapsalu Herilased reede õhtul kolmandas ja otsustavas mängus TalTech/Fensteri 72:60. Sellega tagasid Herilased pääsu finaali, kus neid juba ootab seni võidult võidule sammunud Team Kaitsevägi.

Sõltumata finaalmängu tulemusest on kolm aastat tagasi loodud korvpallimeeskond Haapsalu Herilased kindlustanud endale pääsu esiliigasse. „Tunne on ülev,” ütles Herilaste treener Jaanus Levkoi eile, kui mängu esimesed emotsioonid juba lahtuma hakkasid.

Enne reedest kohtumist oli TalTechi ja Haapsalu Herilaste omavaheliste mängude seis nagu põhiturniirilgi 1:1. Kahes esimeses poolfinaalmängus panid Herilased fännide närvid tõeliselt proovile. Ja mitte ainult fännide, vaid ka treenerite. „Kui mul omal on pulss kõrge, siis mõtlen küll, et vana mees, kaua ma vastu pean,” ütles Levkoi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Käblik
13 päeva tagasi

Väga tublid !

Kui peaks nüüd otsus vastu võetama, et klass kõrgemal mängida, siis läheb kõvasti täiendusi / raha vaja …., muidu kisuvad kaotused valusaks.

Aga edu ning kõik Rakverre kaasa elama !

Huviline
14 päeva tagasi

Seni kuni kohalikke noori peale ei tule, pole sellel projektil pikka iga. Isegi maakonna meistrikatel polnud spordikooli satsi siis mis esiliigast me räägime. Treenerid ju ” töötavad ” aastaid aga järelkasvu pole…
Võõrad aga rahvast saali ei too. Loodame, et asi paraneb.

Asjatundja
14 päeva tagasi
Reply to  Huviline

Kui sa 1 korragi mänge vaatamas oleks käinud, siis oleksid märganud, et kõik platsi ääred on väikseid haapsalu “herilasi” alati täis. Huvilisi ja järelkasvu on, trennid toimuvad.

Njah
14 päeva tagasi
Reply to  Asjatundja

Mõni paneb lihtsalt puusalt, et saaks vinguda, omamata informatsiooni. Mõttetu vaielda, las jääda. Herilaste edu, tekitab vägagi huvi noortes, et ka siit on väljapääs olemas, ilma, et peaks kuskile ära kolima.

Huviline
13 päeva tagasi
Reply to  Asjatundja

Vastupidi, muidugi käisin vaatamas. Sellepärast räägingi, et ainult platsiääres on järelkasv. Ammu oleks aeg platsil ka mõningaid kasvandikke näha. Kaua on Levkoi juba Haapsalus toimetanud ja kes neist on jõudnud meeskonda. Sellest on jutt, mitte kui palju trennis käib aga atengut pole.

triidatraada
13 päeva tagasi
Reply to  Huviline

järelkasv, juba Haapsalus. Räägingi kaua on trennis Levkoi platsiääres käib aga vaatamas muidugi vastupidi ammu oleks pole atengut trennis mõningaid.

Huvilise abiline
12 päeva tagasi
Reply to  Huviline

Selleks, et mängumehi kasvatada peab ka neil endil olema tahtmine ja eeskujud. See aga ei saa tekkida kui pole midagi silme ees, kus kohast õppust võtta. Nüüd on olemas meil esiliiga meeskond ja loodame, et see sütitab kellegis tule.
Levkoi tuli Haapsalu aastal 2016. Tema alt on välja tulnud minu teada kaks mängijat, kes mängivad ka praeguses esindusmeeskonnas. Rohkem ongi midagi raskem loota kui varasemalt on nii suur auk Haapsalu korvpallis olnud.
Nüüd on ka Pundis Siim-Sander Vene, tema tulemisega on pärsi palju Haapsalu korvpallis arengut näha olnud

Sops
8 päeva tagasi

Ehk räägiksid täpsemalt. millist arengut sinu arust kohalikus korvpallis toimunud on?

Spetsialistidele
11 päeva tagasi
Reply to  Huviline

Enne kommentaare kirjutama tulemist võiksite natuke kursis olla ka Haapsalu korvpalli taustaga. Siin on tõesti jäänud sisse väga suur auk ja sisuliselt on kõike hakatud viimastel aastatel nullist üles ehitama. (Varem tegutses ainult üks noorte trenn). Samuti pole varem olnud Haapsalus üle mitmete aastate tõsiselt võetavat korvpalli esindusmeeskonda, kuhu noortel võiks tahtmine pürgida olla. Alles nüüd on näha, et asi hakkab vaikselt käima minema. Vastupidi vaidlen vastu, rahvas on saalis ja elab omadele väga kaasa. Viimane mäng oli saalis sisuliselt 300 inimest.Kiitus kõikidele toetajatele ja Haapsalu korvpalli kogukonnale. Pange sama vingelt edasi! Korvpall on lahe mäng ja see meeldib Haapsalu… Loe rohkem »