Ringluses on võltsitud 20eurosed

Valeraha ja originaal. Foto: politsei
Valeraha ja originaal. Foto: politsei

Viimastel nädalatel on politseile teatatud mitmest võltsitud sularaha juhtumist. Politsei palub kõigil olla tähelepanelik, eriti 20euroste rahatähtede puhul.

Aprilli algusest on politseini jõudnud ligi 1200 euro väärtuses võltsitud 20euroseid kupüüre. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juhi Vjatšeslav Milenini sõnul on praegu ringluses väga hea kvaliteediga võltsingud. „Politsei uurib neid juhtumeid ja teeb tööd selle nimel, et kurjategijad tabada. Palume nii sularaha kasutavatel ettevõtetel kui ka inimestel olla sularaha kasutades tähelepanelik. Sularaha ehtsust saab kontrollida eriseadmega või raha katsu-vaata-kalluta meetodil. Valeraha kahtluse korral pöördu politsei poole või lähimasse panka.“

Milenin toonitab, et võltsitud raha ja ka suveniirrahade teadlik kasutamine on kuritegu.

Kuidas sularaha kontrollida pangatähte katsudes – pangatähe paber on krobeline ja tugev. Samuti vaadates pangatähte vastu valgust – nähtavale peab ilmuma portreeaken, vesimärk ja turvaniit – ning kallutades – portreeaknas ja portreehologrammil peavad ilmnema nimiväärtused, mida ümbritsevad vikerkaarevärvilised jooned.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võikski
1 kuu tagasi

võtta hoopis valeraha kasutusele, , see elavdaks tunduvalt majandust ja looks kõigile võrdsed võimalused

kõik
1 kuu tagasi
Reply to  võikski

võikski rumalad kommentaarid kirjutamata jätta.