Ridalas toimusid suitsusukeldumise õppused

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ridala õppused ekraantitõmmis ERRI leheltLäänemaa päästhad harjutasid suitsusukeldumist. Foto: ekraanitõmmis ERR-i videost

Päästjate jaoks on eriti oluline treenida oma suitsusukeldumise oskusi, sest süttinud elumaja puhul on oluline, et kiiresti leitakse üles kannatanud ja et tulele suudetakse panna piir enne, kui see levib üle kogu hoone. 

Haapsalu komando korraldas Ridalas Läänemaa päästjatele õppuse ühes hiljuti tühjaks jäänud majas, mille omanik lubas päästeametil selle õppuse tarbeks süüdata, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Neli-viis minutit on see aeg tegelikult, kus siin on veel võimalik inimelu päästa," ütles päästeameti Haapsalu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja Janno Osa.

Osa selgitas, et lisaks eluphtlikule kuumusele toob tule kustutamine iseenesest hoones sees kaasa väga halva nähtavuse ja kannatanute kiirele leidmisele on see takistuseks.

Ridala vallas peetud õppusest võtsid osa kolm kutselist ja kaks vabatahtlikku päästekomandot. 

Vaata videolugu ERR-i portaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments