Haapsalu Kutsehariduskeskus sai Eesti Puuetega Inimeste Koja tunnustuse osaliseks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

koda_1Foto: HKHK

Eesti Puuetega Inimeste Koda tänas Haapsalu Kutsehariduskeskust eduka ja hooliva panuse eest erivajadusega inimeste kaasamisel haridusse.

2. detsembril toimus Tallinnas Eesti Puuetega Inimeste Koja poolt korraldatud traditsiooniline aastakonverents, mis sellel korral oli pühendatud haridusteemale.

Haridus on puudega inimesele võtmetähtsusega mitte ainult tööturul konkureerimise vaid ka sotsiaalsete suhete, eneseteostuse ja tervise vaatenurgast. „Puudega inimesed kutse- ja kõrghariduses ehk mis saab peale põhikooli?“ oli küsimus, millele otsisid vastust ja jagasid oma kogemusi nii puudega noored ise, puuetega inimeste organisatsioonide esindajad kui ka erinevate haridusasutuste juhid ja töötajad.

Aastakonverentsil tunnustas Eesti Puuetega Inimeste Koda ka tublisid erivajadusega õppijaid ning õppeasutusi ja õpetajaid, kes on olnud edukad õppijate kaasajad. Õppeasutuste kategoorias sai kõrge tunnustuse, 2015. aastaauhinna osaliseks Haapsalu Kutsehariduskeskus, mida Eesti Puuetega Inimeste Koda tänas eduka ja hooliva panuse eest erivajadusega inimeste kaasamisel haridusse.

Lisaks Haapsalu Kutsehariduskeskusele said samaväärse tunnustuse osaliseks veel ka Kopli Ametikool, Tartu Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool ning Tallinna Tehnikaülikool. Auhinnad andis üle sotsiaalkaitse minister Margus Tsahkna. Konverentsi avasid ja kokkutulnuid tervitasid töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ja Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees ning Riigikogu Sotsiaalkomisjoni aseesimees Monika Haukanõmm.

Konverentsi lõppedes tõdeti, et kuna õppimisel on puudega inimeste elus väga suur tähendus, on ühiskonnas vajalik luua puuetega inimeste haridusküsimustele hoopis laiemat kõlapinda.

Haapsalu Kutsehariduskeskuses õpib enam kui 100 erivajadusega noort kokku 7 erialal. Koolil on sõlmitud koostööleping Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusega puudega kutseõppurite koolitamiseks ka Astangul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments