Lääne Raudtee lubab aastaga Turba lõigu taastada

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IMG_2778

Haapsalu raudteejaam. ARVO TARMULA

Lääne Raudtee juhatuse liige Rein Riisalu ütles ajalehele Harju Elu, et 22. septembriks 2016 on Riisipere-Turba raudteelõigul rööpad maas.

Lääne Raudtee on ettevõtjate Koit Uusi ja Veiko Tishleri ühine ettevõte, mille eesmärgiks on taastada raudteelõik Riisiperest Turbani.

“Räägime praegu ministeeriumiga läbi võimalikke lahendusi ja arvutame erinevaid mõjusid. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi soov on leida parim lahendus, mitte otsida põhjuseid mittetegemiseks. Kohtume regulaarselt,” ütles Riisalu.
Riisalu kinnitas, et ettevõtjad on valmis nn pilootprojektiga tõestama: raudtee arendamine läänesuunal on mõistlik Eesti raudteeliikluse konteksti arvestades. “Ministeeriumi suhtumine on väga konstruktiivne, nii et oleme ise jätkuvalt optimistlikud. Oleme graafikus, et 22. septembriks 2016 on rööpad Turbani maas,” lõpetas Riisalu.

22. septembril 1995 ehk 20 aastat tagasi sõitis Tallinnast Haapsallu viimane reisirong.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ants
8 aastat tagasi

Tore on,aga ikka Haapsallu tuleb taastada.

Mina..
8 aastat tagasi

.. oleksin igal argipäeval rongi klient ja auto saaks vähem koormust. Olen palju ka Riisiperest auto+rong meetodit kasutanud. Mulle lihtsalt see marsabuss ei meeldi – logisev, kolisev, skisofreenilisi manöövreid tegev.

Ülla
8 aastat tagasi

Nii tore oleks kui Turbani rong käiks ,sest bussiga reisimine raske.pidevad ümberistumised.

kõlab
8 aastat tagasi

nagu valimiseelne lubadus, huvitav , kas bussid tallinna ja turba vahel ei käi, või arvab möni, et rong hakkab turba tema tahtmist pidi käima

HRT
8 aastat tagasi

Väga loodaks, et võetakse ette siiski esimene etapp Ellamaa ülesõiduni. Siis oleks igati hea Haapsalu poolt tulles bussilt ümber istuda või ka auto sinna jätta.

Ma...
8 aastat tagasi
Reply to  HRT

… ei usu hästi, sest see oleks ajutine lahendus. Sest üldiselt planeeritakse eskiisi järgi Ellamaa jaama lühikest perrooni ikka vana jaama piirkonda (Ellamaa tihehoonestusega ala juures). Tulevikus ikkagi peaks selle n.ö ülesõidujaama likvideerima. See lühiajaline peatus ja parkla oleks siis lühiajaline investeering. HRT mõte iseenesest on väga praktiline.

Ülle Turbast
8 aastat tagasi

Suur tänu tegijatele. See on nii suureks abiks Turba elanikele 🙂

Viive Suursalu.
8 aastat tagasi

Suurepärane uudis. Tahaks näha ja loota, et nii on. Kolm head uudist. Riisipere mõisahoones käib remont-restaureerimine. Ellamaa Elektrijaamas on tööd juba siseviimistluses ja nüüd siis uus uudis. Raudtee. Kuldkalake on veel olemas, kes kolme soovi täidab.

Pille Savisaar
8 aastat tagasi

Kolm suurepärast uudist!

HRT
8 aastat tagasi

Eraettevõtja mõistab seda, mida peaks mõistma valitsus.

Karin Turnas Turbast
8 aastat tagasi

Ootan väga seda päeva kui saan istuda Turbas rongi peale ja ilma ümberistumiseta tööle sõita ning õhtul ilma sugulasi-tuttavaid tüütamata jälle koju tagasi.

Tolik
8 aastat tagasi

Ulme unistus, saagu see teoks!

Allan Tinn TURBA-st
8 aastat tagasi

On üldse kummaline,et seda lõiku siiani ei ole valmis tehtud!Ootan pikisilmi!

kati
8 aastat tagasi

eks oota……..