Leidi Schmidt: Läänemaa ühisgümnaasiumi teine õppeaasta on lõpusirgel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Leidi SchmidtHaapsalu linna kahest gümnaasiumist on saanud üks tänapäevane, palju võimalusi pakkuv riigigümnaasium. Uus kool on juba täiesti kooli nägu.

Läänemaa ühisgümnaasiumis õpivad ja töötavad suurepärased inimesed. Kiiresti kokku sulandunud kooliperet iseloomustavad head omavahelised suhted, toetav õhkkond, traditsioonideks on saamas Sinilinnunädal, monarhi valimine, Playback, jõuluball, Mingi Muusika Üritus,  omaloominguõhtud, Lügnessi rekordid, ühised loengutunnid, suunapäevad, väljasõidud, projektid. Oleme uhked oma õpilaste üle, kes jõuavad igapäevase õppetöö kõrvalt ka kaasa lüüa huviringides ja muus koolivälises töös. 

Õpilaste, õpetajate ja lastevanemate rahulolu on pälvinud uus õppekorraldus: õppesuunad, valikained, perioodõpe, 75minutiline tund, Stuudiumi e-päeviku kasutamine,  seitsmenädalasele perioodile järgnevad koolivaheajad. Kindlasti jätkub õppekava arendus, arvestades esimeste aastate tulemusi. Töötajad, õpilased ja nende vanemad on kaasatud kooli arendustegevusse, toimuvad regulaarsed eestvedajate nõupidamised, töötajate infotunnid, õpilasesinduse ja hoolekogu aktiivne töö.

Kui Läänemaal kurdetakse koolide füüsilise õpikeskkonna üle, siis Läänemaa ühisgümnaasiumil on täiesti renoveeritud ajalooline koolimaja. 
Alles mõned aastad tagasi oli Haapsalu põhikoolilõpetajal valida, kas minna õppima Haapsalu gümnaasiumisse või Wiedemanni gümnaasiumisse. Praegu aga võib tunduda, et valikuvõimalusi nagu polekski. Tegelikult pakub Läänemaa ühisgümnaasium mitmesuguste huvide ja võimetega õpilastele võimalust valida kuue õppesuuna vahel, kus üldained on muidugi kõige tähtsamal kohal, kuid neile lisaks saab õppida reaalsuunas rohkem matemaatikat-füüsikat  ja reaalainete valikkursusi, humanitaarsuunas loovust arendavaid ja võõrkeelekursusi. Majandus- ja sotsiaalsuunas saab algteadmisi majandusest ning sotsiaalainetest, loodussuunas on palju praktilist tegevust. Spordiga sina peal olevad õpilased leiavad oma õige koha õppimiseks just spordi-tervise suunas. Seega igaühele midagi, ole ainult mees ning tule ja õpi!

Kindlasti ei saa ükski kool paari aastaga päris valmis. Kooli arengukavas on lähiaastaiks seatud veel mitu tähtsat eesmärki. Kolme aasta jooksul tahame jõuda selleni, et iga töötaja teaks ja oskaks rakendada õppija individuaalset ja sotsiaalset arengut toetavat, õpioskusi, loovust ja ettevõtlikkust arendavat õpikäsitust, et õpetajad oleksid ette valmistatud moodsa digitehnoloogia rakendamiseks, et uue õpikäsituse ideed jõuaksid õpilaste teadvusse ning nad osaleksid vastutustundega ja aktiivselt õppetöös ja koolielus.

Oleme alustanud juba nn tahvliprojekti. See tähendab, et rühm õpetajaid sai kooli poolt tahvelarvutid, mille abil otsivad võimalusi ja rakendavad meetodeid nutiseadmete  kasutamiseks õppetunni nüüdisajastamisel. 

Leidi Schmidt,

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
värske vilistlane
8 aastat tagasi

Kes õppida tahab, mingu mujale. Nalja saab seal küll ja inimesed on toredad.

vilistlane
8 aastat tagasi

ülihea kool 🙂

õpilane
8 aastat tagasi

Koolis valitseb hea õhkkond ning lausa tore on hommikuti kooli minna. Kahju nendest kes kohe peale põhikooli suurde pealinna õppima lähevad, ei sealt leia nii abivalmis õpetajaid ja vahvaid üritusi.. Tulge LÜG-i!

inimene
8 aastat tagasi

lõpp jama kool. jutt puhas rumalus

vastus
8 aastat tagasi

väga tore kool ja armsad inimesed!

lapsevanem
8 aastat tagasi

hea kool ja head õpetajad ! Aitäh !