Opositsioon algatas Haapsalu linnapea umbusaldamise

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Urmas Sukles 4

 

Tänane Haapsalu linnavolikogu korraline istung algas opositsiooni umbusaldusavaldusega linnapea Urmas Suklesele (fotol).

Umbusaldusavalduse luges ette volikogu liige Merle Mäesalu. Umbusalduse ajendiks on Mäesalu sõnul meedias avaldatu, mis tõi avalikuks häälte võltsimine linnavalitsuse poolt aasta loomavaenulikema teo valimisel.

"Selline ebaeetiline tegu kahjustab Haapsalu linna mainet," ütles Merle Mäesalu. "Linnakodanikena ja volikogu liikmetena on meil piinlik linnavalitsemise pärast."

Lisaks toodi umbusaldusavalduses välja, et linnavalitsuses ei täideta süsteemselt kohustusi ja töökorralduses on probleeme. Merle Mäesalu luges ette viis punkti, milles linnavalitsus on eksinud, sealhulgas unustamine taotleda riigieelarvest transiitteede toetust, mistõttu lükkub edasi linnatänavate remont; Posti tänava väljajäämine 2013–2014 tänavate hooldusest, mistõttu tekitati 4000 eurot lisakulu; aastatepikkune tegevusetus loomade varjupaiga osas – lubadustele vaatamata pole suutnud tagada vähempakkumist – jne.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud volikogu liikmed, IRLi ja sotsiaaldemokraatide esindajad Merle Mäesalu, Ingrid Danilov, Andrei Tšerepanov, Valdo Maisalu, Raimond Lunev ja Heinar Tuulberg.

Volikogu istung jätkus päevakorrapunktide kohaselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
isa
9 aastat tagasi

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVWÕÄÖÜZXY
abcdefghijklmnopqrsštuvwõäöüzxy
arvutis on kõik tähed olemas, ei pea kirjutama ei kolleds, ega ka shokolaad.

Oode
9 aastat tagasi

Neljapäev läheb umbusalduse hääletamiseks. Vastus on teada, Sukles säilitab oma koha ja läheb veel ülbemaks. Kui nii ikka juhtub, siis see näitab seda kui ükskõiksed koalitsiooni partnerid linna juhtimise suhtes on. Kui reform ja kesk ikka tahavad koos linna juhtida, siis juhtigu, aga arvan,, et vaevalt nende kahe erakonna tagala nii tühi on ja keegi teine pole võimeline linna juhtima. Asendamatuid ei ole ja ei saa olla salliv sellise linnapea suhts, kes oma tegudega ja tegemata jätmistega viib linna mainet alla. Kui keskerakond tahab Toopeale uusi tuuli, siis imelik miks nad Haapsalus seisavad mugavalt istuva koalitsioonipartneri tooli taga.Vaatasin Suklest eelmise… Loe rohkem »

ode
9 aastat tagasi

See et linnavalisus ei saa arvutivõrgu toimimisest aru on enam kui põhjus tagasiastumiseks. Ilkujatele muide meeldetuletuseks et kolmandik eesti rahvast toetab Reformierakonda mitte IRL ega Vabaerakonda aga jah Haapsalus on ju arvutivõhikud Kariler ja SUkles ühes koalitsioonis.

odele
9 aastat tagasi
Reply to  ode

Reformierakonda toetas riigikogu valimistel 29,7% valijatest, mis näitab, et toetus võrreldes eelmiste valimistega on läinud langusesse. Toompea poliitikud ja kohalikud poliitikud on kaks erinevat seltskonda. Toompeal on ideedest pimedaks löödud seltskonnad, kohalikul tasandil rohkem sõpruskonnad. Need kohalikud sõpruskonnad ei ole mingil määral mõjutanud Toompea otsuseid. Elu läheb kohalikul tasandil ikka omasoodu, kohalike ülbarite tahte järgi.

Siim
9 aastat tagasi

Kukutage jah Sukles oma koha pealt, ehk hakkab ka Haapsalu linn ükskord arenema ja saan ka koju lõpuks tagasi tulla!

Mart
9 aastat tagasi

Lgp.ajakirjanik. Teie ilmutatud artikkel on VALE pealkirjaga. Vaadake,täna anti sisse avaldus umbusaldamiseks,mitte ei avaldatud umvusaldust. Tehke endale asi ikka enne selgeks,eks ja parandage pealkiri ära. Praegu on see väga räige eksitamine.

Mardikesele
9 aastat tagasi
Reply to  Mart

Tee ikka eelkõige endalemõningad alged selgeks ja siis tule siia avaldama. Saan aru, et oled Orav ja paljud pähklid sinu hammastele ei hakka, küsi siis pähklitange ja ehk saad ka tuuma kätte. Jõudu pähklite puremisel!

Ka+elanik
9 aastat tagasi

Mis te punnite – teil pole ju hääli, et Suklesest lahti saada. Ei saa olemagi.

ja siit
9 aastat tagasi

kommentaariumist saabki ausad ja tublid linnavalitsejad.

Lepatriinu
9 aastat tagasi

Tundub, et mõni asi jäetakse tegema isiklikust jonnist aga nii ei sobi linna juhtida. Tundub, et ka hääletuse võltsimine sai ajendi kellegi isiklikust jonnist. Jällegi, nii ei sobi linna juhtida. Suhtumises on asi, seda võiks ikkagi muuta, sest linn ei ole kellegi isiklik tagahoov.

Avaldus ei umbusaldamine
9 aastat tagasi

Kirjutajad, tehke asjad endale ikka enne selgeks. Praegu esitati umbusaldusavaldus, mitte ei umbusaldatud. IRL peab enne kuskilt maapõhjast need hääled kokku saama, et umbusaldada. Avaldust võib esitada iga natukese aja tagant, see on levinud probleemidele ja ka endale (IRL) tähelepanu tõmbamise viis.

Avaldusele
9 aastat tagasi

Kuidas sinu arusaamist mööda oleks pidanud opositsioon siis toimima? On selline vanasõna – kus viga näed laita, seal tule ja aita. Opositsioon leidis loomade varjupaiga jaoks 10 tuhat eurot, ja mäletate ehk mida Sukles selle peale ülbelt vastas – kui raha leidsite, siis tehke ise. See ju ülbus kuubis, täitevvõim hakkab Haapsalus korraldusi andma oma tööandjale – volikogule. Tõeline Ülbur, kes oma natuurilt vastab täielikult ühe suure linna juhile.

pekki
9 aastat tagasi

oksele ajab teie arvustamine tehke järgi või pange mööda! mis isad te olete kui suudate ainult pläkutada? Asjad saavad alati aetud vaid liinis mis kõigile kasulik on. Nagu ära karanud vabariiklased kõik! Kedagi ei sunnita siin elama kolige ära kuramuse viimased kes jäänud eesti. Te ei saa hakkama ainult virisete asjade üle miks? ja miks? Teheke paremini ja saate ise kaagutatud!