Haapsalu loodab saada järgmisel aastal rohkem tulumaksu kui tänavu

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu linnavalitsuse finantsjuht Martin Schwindt ütles reedel linnavolikogus esinedes, et järgmise aasta eelarve on koostatud eeldusega, et laekuv maksutulu on 2015. aastal 2,7% suurem kui tänavu.

"Haapsalu maksumaksjate arv väheneb, aga oleme arvestanud, et töötajate brutotasu kasvab,“ ütles Schwindt.

Maksutulud moodustavad Haapsalu kogutuludest Schwindti sõnul 61%.

Kõige suurem kulude koht on aga personalikulud, mis moodustavad kõigist kuludest 55,7%. Võrreldes 2014. aastaga kasvasid personalikulud 2%.

Uue eelarvega on plaanis muuta ka linna allasutuste tööd. Need asutused, kes suudavad efektiivselt majandada, saavad kasutada plaanitust enam teenitud tulu oma kulude täiendavaks katteks.

„Et motiveerida,“ mainis Schwindt. Samas peavad need allasutused, kes täidavad tulude osas seatud eesmärke etteantust väiksemas mahus, puudu oleva summa võrra oma kulusid kärpima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Politruk
9 aastat tagasi

Ammujuba oleks aeg olnud. Kõik linnaasutused tasuliseks. Lasteaiad, koolid, sotsiaalmajad, raamatukogud. Samuti linnavalitsuse telefonid kõik tasuliseks. Raha laekuks ojadena.

62 000 eurot
9 aastat tagasi

See summa või(nu)ks 2015 kulutamata jätta – tasuta linnaliin teatud katergoorias. Käi jala – kõlab uhkesti ja tervislikult. Ja kokkuhoid missugune.