Kiltsi lennuväljal selguvad kiirendusmeistrid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lauri Soots- foto Vladimir Ljadov

Lauri Soots võistlushoos. Foto: Vladimir Ljadov.

Kiirendusvõistlus sel laupäeval Kiltsi lennuväljal tõotab paljudes võistlusklassides eriti suurt lahingut, sest seis hooaja punktitabelis on pingeline. Sportsman ET-klassi liidril Delvis Siimsonile hingab kuklasse Kristo Tihvan ja Street Modified klassi juhtpositsioonil olev Kristo Luhaäär lepib vaid esikohaga.
 
Sportsman ET-klassis on kõige kõvemad konkurendid Delvis Siimson ja Kristo Tihvan. Neile üsna lähedal on püsinud Ago Kravets. Kahel esimesel etapil oli Siimson esimene, kolmandal etapil oli Tihvan täpsem.

Enne finaale on Delvis Siimson üldises punktiarvestuse paarisaja punktiga ees, seega viimane etapp otsustab, kes saab Eesti meistriks.

Sportsman ET-klassis ei ole tähtis, kui kiire või aeglane on auto. Sõidetakse bracketi reeglite järgi ja eesmärk on luua võrdne võistlus. Kõik sõltub juhist ja tema reageerimiskiirusest stardis.

Street Modified-klassi punktid on enne viimast etappi väga tasavägised. Liidrikohta hoiab Kristo Luhaäär, talle järgnevad Lauri Soots ja Mati Põld.

Street Modified-klassi liider Kristo Luhaäär on hooajaga rahul. Eesmärgiks võetud 10,0 sekundit on saavutatud ja sõidud on olnud stabiilselt head. Pealegi sõitis ta ka uue isikliku lõppkiirusrekordi – 238 km/h, nüüd tuleb hakata juba pidurdusvarju valima.

Finaalsõitu tuleb Luhaäär tegema suurte nitropudelitega, sest talle tähendab esikohast kehvem sõit ebaõnnestumist.

Esikohta lähevad püüdma ka Lauri Soots ja Mati Põld, kes on Luhaäärele tugevad konkurendid. Soots on oma autoga sel hooajal rahul olnud ja sõitnud samuti uue isikliku rekordi, see on 8,86 sekundit ja lõppkiirus 258 km/h.

Mati Põllu autot on esimestel etappidel kimbutanud tehnilised probleemid, kuid sellegipoolest on ta parandanud oma lõppkiirust – 264 km/h.

Finaalvõistlusel on oodata huvitavaid sõite, kus pannakse kõik mängu, sest mängus on meistritiitel.
 
Ajakava
Laupäev, 23. august
Kl 10.30 väravad avatud pealtvaatajaile
Kl 11-15 ajasõidud
Kl 16-19 eliminaatorisõidud
KL 19.30 autasustamine

Pille Kalda
Estonian Drag Racing Association

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments