Abiturientidel algab eksamiaeg

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna algab kuu aega kestev gümnaasiumi riigieksamite periood.

Esimesena astuvad eksamitulle Vene õppekeelega gümnaasiumite ja kutseõppeasutuste lõpetajad, kes teevad täna eesti keele teise keelena riigieksamit.

Eestikeelsete koolide eesti keele eksam on 30. aprillil. Inglise keele riigieksami teevad lõpetajad 5. mail ja riigieksamite periood lõppeb 23. mail matemaatika riigieksamiga.

Sellest õppeaastast peab õpilane gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami.

Riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillis ja mais.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab eksaminande haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Ministri pöördumist saab kuulata 23. aprillil kell 10 Raadio 4 ja 30. aprillil kell 10 Vikerraadio vahendusel.

Sihtasutus Innove läbiviidavatele riigieksamitele registreerus tänavu üle 10 500 eksaminandi. Kokku tehakse 27 216 eksamit.

Anneli Aab
Sihtasutuse Innove kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments