Priit Eelmäe jätkab Haapsalu taastusravihaigla juhina

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe: "Treeningsaal on ainulaadne omasuguste seas kogu Baltikumis." Foto: Erakogu
Priit Eelmäe

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse nõukogu oli ühel häälel seda meelt, et Priit Eelmäe jätkab juhatuse esimehena ka järgmised viis aastat.

„Nõukogu on Priit Eelmäe tööga väga rahul ja olime rõõmsad, et ta soovis jätkata,” ütles nõukogu esimees Heli Paluste, sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja.

Paluste sõnul peab nõukogu järjepidevust tähtsaks, et alustatud projektid tööle hakkaksid. Ta lisas, et Haapsalu on muutunud taastusravi pädevuskeskuseks Eestis ja kannatab ka rahvusvahelist võrdlust.

„Selline asutus on ka Haapsalu linna märksa nähtavamaks teinud ja mitte ainult Eestis,” lisas Paluste.

„Usun, et olen suutnud viie aastaga üles ehitada organisatsiooni, mille tegevus peab silmas nüüdisaja parimat praktikat ja mille reputatsioon on hea,” hindas Eelmäe Lääne Elu palvel oma saavutusi. „Mis aga kõige tähtsam: patsientide tagasiside on paranenud.”

Eelmäe pidas suurimaks saavutuseks haigla komplekteerimist pädeva personaliga, kuid ta ei alahinda ka investeeringuid taristusse.

Praegu töötab taastusravihaiglas 136 inimest.

„Võttes arvesse, et Haapsalu ei ole tõmbekeskus, on personali arendamisele kulutatud aeg kõige suurem ja saavutatu kõige magusam,” ütles Eelmäe.

Tihedas konkurentsis on haigla suutnud oma turuosa säilitada. Haigla majanduslik seisukord on jätkusuutlik.

Järgmist viit aastat silmas pidades pidas Eelmäe tähtsaks tõenduspõhise statsionaarse taastusravi– ja rehabilitatsiooniteenuse osutamist ja turuosa säilitamist; personali arendamist, magistri– ja doktoriõpingute soodustamist.

Eelmäe toonitas veel tõhusate abivahendite vahendamise ja valmistamisega tegeleva struktuuri vajalikkust, aga ka rakendusliku suunaga teadusliku uurimistöö jätkamist tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse kaudu.

Eelmäe uus ametiaeg algas 20. mail.

Juhatuse esimehe konkursile tuli kaks avaldust, aga nõuetele vastas vaid Eelmäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments