Haapsalu taastusravihaiglas peetakse homme seljaajukahjustusega inimeste spordipäeva

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Taastusravihaigla 001 - Urmas Lauri (1)

Haapsalu taastusravihaigla. Urmas Lauri

Laupäeval peetakse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse viies seljaajukahjustusega inimeste spordipäev.

Spordipäev algab kl 10.30 taastusravihaigla territooriumil Sadama tn 16, mitte staadionil nagu viimastel aastatel välja kujunenud. See annab osalejatele võimaluse proovida teistmoodi alasid, näiteks golf, kettagolf ja vibulaskmine. Samuti saab end proovile panna ratastooli vigursõidus ning paintballi täpsuslaskmises.

“Spordipäeval on seekord kaks kandvat ideed: tutvustada sporti kui meeldivat vabaajategevust mitte ilmtingimata võistlemist nõudvat hobi ning, tuues mõnusa liigutustegevuse avalikku linnaruumi, näidata kõigile, et ka eriliste toimetuleku vajadustega inimesed on nii mõneski mõttes tavalised,” selgitas spordipäeva eestvedaja Andres Kukk.

Üritusel kaasalööjate ring on laiem kui eales varem. “Sel aastal on nõu ja jõuga meile abiks Eesti vibuliit, Kaitseliidu Lääne malev, Läti golfi föderatsioon ning Adaptive Golf Latvia. Oleme väga rõõmsad, et inimesed on leidnud võimaluse Haapsalusse tulla ning panustada spordipäeva õnnestumisesse,” tunnustas rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe.

Esimest korda on spordipäeval ka lastele mõeldud hommikupoolik.

Spordipäeval osalejad on nii sel ajal taastusravihaiglas viibivad patsiendid kui ka seljaajukahjustusega inimesed üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments