Joobes juhile määrati karistuseks kuu aresti ja tema sõiduk konfiskeeriti

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

politsei-symbolfoto-470x255

Laupäeval Pärnumaal politsei poolt liiklusest eemaldatud joobes juhile määras kohus esmaspäeval karistuseks 30 päeva aresti ja tema sõiduk konfiskeeriti.

6. augustil kella 14 paiku peatasid politseinikud Vändra vallas Suurjõe-Kullimaa tee 4. kilomeetril kontrollimiseks sõiduauto Toyota. Sõidukit juhtinud 49-aastasel Markol tuvastati väärteoks kvalifitseeruva alkoholijoobe. Sõidukit juhtinud mees peeti kohapeal kinni ja toimetati arestimajja. Tema sõiduk toimetati politsei parklasse.

Mehe enda sõnul oli ta eelmisel õhtul tarvitanud alkoholi ja hommikul joonud veel kaks õlut. Rooli istumist õigustas ta sellega, et oli elukaaslasega tülli läinud.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnul emotsionaalselt ebastabiilses olekus ja alkoholi tarvitanuna rooli istumine väga ohtlik.

„Kui inimese tähelepanu ja reageerimisvõime on juba tõsiselt häiritud alkoholist, on muudest mõtetest segatuna liikluses osalemine väga ohtlik. Pingete maandamiseks tuleb leida muu võimalus, kui autoroolis liikluses osalemine. On õnn, et see juht õnnetust ei põhjustanud.“

Markol oli rikkumise toimepanemise ajal neli kehtivat kriminaalkaristust, millest kolm seotud liiklusalaste rikkumistega. Talt on juba konfiskeeritud üks rikkumisega seotud sõiduk ja maksmata trahvide kogusumma ületab 3000 eurot.

Esmaspäeval, 8. augustil andis Marko ütlusi Pärnu maakohtus. Kohus määras mehele karistuseks 30 päeva aresti ja sõiduk konfiskeeritakse. Lisaks sellele tuleb Markol loovutada juhtimisõigus.

Palume kõigil, kes märkavad liikluses võimalikku joobes juhti, anda sellest teada politseile ja alati takistada lähedaste joobes olekus rooli istumist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments