Eestikeelne Vikipeedia kogub fotosid Eesti loodusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Riisa raba Soomaal. Foto: Olev Mihkelmaa
Riisa raba Soomaal. Foto: Olev Mihkelmaa

Eestikeelne Vikipeedia soovib juurde saada uusi häid fotosid Eesti loodusest.

Pildikogumisaktsiooni lõpp on 31. detsember 2011, sellest hoolimata on ka edaspidi oodatud väärt fotod Eesti loodusest ning kõigest muust, millest Vikipeedias veel pilte pole.

Täpsemalt loe ettevõtmise kohta siit.

Aktsioon HELP2 ehk Head Eesti Looduse Pildid on järjekorras teine eestikeelses Vikipeedias toimuv fotode kogumine koostöös ajakirjaga Eesti Loodus.

Parimad fotod pääsevad nii Eesti Looduse veergudele kui ka Vikipeedia esilehele ning jõuavad illustreerima paljusid artikleid. Osavamatele ja usinamatele autoritele on välja pannud auhinnad Eesti Loodus ja Photopoint.

Vikipeedia kirjutab: “Oluline on see, et tegemist ei ole lihtsalt ühe tavalise fotokonkursiga, kus korjatakse kokku hulk pilte ja pärast premeeritakse paari paremat, vaid kõik lisanduvad fotod lähevad üles veebientsüklopeedia pildipanka, millega on loodud suurepärased võimalused nende taaskasutamiseks ja levikuks. Heade fotode olemasolu on lausa hädavajalik vaba veebientsüklopeedia arenguks.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments