Kelam kohtus sotsiaalmajas valijatega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna kohtus valijatega Haapsalu sotsiaalmaja kohvikus Euroopa parlamendi IRLi kandidaat Tunne Kelam, kes tutvustas europarlamendi saadiku tööd ja tähtsust ning vastas küsimustele.

Kelami sõnul on europarlamendi saadiku töös kõige tähtsam äratada huvi ja Eestit tutvustada, sõpru võita, valmistada ette ja luua n–ö pehmet julgeolekut. Europarlamendi töösse sisseelamiseks läheb mitte paar kuud, vaid paar aastat, seal on 750 saadikut, kõigiga on võimalik suhelda, märkis Kelam.

„Et saada sõbraks, on vaja aega, ja see töö on meil pooleli,” lisas ta.

Seni Venemaa vastu rakendatud abinõusid nimetas Kelam kikivarul ümber pudrukausi käimiseks.

Kuulajaid huvitas, kuidas võiks Euroopa parlament toetada traditsioonilisi väärtusi; kuidas eri erakondadest saadikud europarlamendis omavahel läbi saavad; ja kas liitlased ikka tulevad Eestile vajadusel appi.

Kelam ütles, et väärtused on midagi muud kui õigused, et tähtis on saavutada tasakaal isiklike ja teiste huvide vahel; et europarlamendis saavad saadikud omavahel läbi paremini kui siin; ja et Euroopa parlamendis saab luua õhkkonna, et liitlased tulevad appi.

„Praegu on aeg teha eeltööd, et meid toetataks,” sõnas Kelam.

„Kas on võimalik, et europarlament suudab pidurdada Mistralite tehingut?” küsis Viive Etverk.

Kelami sõnul on Mistralite tehing näide üldiste ja üksiku huvide tasakaalust, ja ta arvab, et tekkinud olukorras ei julge Prantsusmaa tehingut teha.

Veel huvitas kuulajaid, kui palju saadikud puuduvad istungeilt.

Kelam vastas, et parlament pole kooliklass ja suurem osa sisulisest tööst toimub komisjonides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments